انتشار رمان «بدری» نوشته بهروز بدخشان توسط نشر آسمانا

نشر آسمانا رمان «بدری» اثر بهروز بدخشان را منتشر کرد. این کتاب در دو فرمت چاپی و الکترونیکی (کیندل) در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

«بدری» داستان راوی سی‌وچندساله‌ای است که خرج زندگی خود را از روابط عاشقانه با زنان ثروتمند تأمین می‌کند؛ زنانی که به دلایل مختلف ترجیح می‌دهند با جوانی بیکار و عاشق‌پیشه وقت بگذرانند. راوی در همان صفحات ابتدایی با بدری آشنا می‌شود و در رابطه جدیدش به این نتیجه می‌رسد که دروغ‌های عاشقانه‌ای که برای سرگرمی و بهره‌برداری از زنان به کار می‌برد، دیگر برایش جذاب نیست. او حالا می‌خواهد در رابطه با بدری «کار دیگری» کند: دروغی بزرگ‌تر که بتواند زندگی‌اش را دگرگون سازد. تمام داستان، روایت تلاش راوی برای یافتن این «کار دیگر» است و خواننده در مواجهه با این تلاش، به عمق شخصیت پیچیده راوی، بدری و رابطه پرپیچ‌وخم آن‌ها پی می‌برد. بدخشان در این رمان، اصفهانِ معاصر، زاینده‌رود، محله وحید (معروف به صحراروغن) و ساکنان خاموش آن را با نگاهی از درون به تصویر می‌کشد و به کاوش در روابط انسانی، هویت شخصی و بلعیده شدن محله‌های قدیمی توسط شهر مدرن می‌پردازد.

«بدری» نه فقط یک داستان عاشقانه‌ی تلخ، بلکه کاوشی ظریف در بحران مردانگی، دروغ به عنوان شیوه بقا، و امکان (یا عدم امکان) رهایی از خودِ قدیمی است.

«بدری» داستانی است درباره ناتوانی در تغییر دیگری و همزمان، امکان تغییر خود از طریق مواجهه با ناشناخته بودن او. راوی می‌خواهد با دروغ هیجان بسازد، اما هیجان واقعی را در لحظه‌ای از شناخت واقعی پیدا می‌کند – لحظه‌ای که همه نقشه‌هایش را بی‌معنا می‌کند. این داستان، انتقادی ظریف به مردانگی کنترل‌گر و در عین حال، ستایشی از زنانگی مستقل و وحشی است که زیر لایه‌های تمدن پنهان مانده.

بهروز بدخشان، متولد بهار ۱۳۴۳، پیش از آنکه دست‌نوشته‌هایش را به چاپ بسپارد، در بهار ۱۴۰۰ درگذشت. بخش‌هایی از آثار او پس از مرگش و به همت دوستانش منتشر شد: در سال ۱۴۰۱ سه فصل از رمان نیمه‌تمام «صحراروغن» همراه با نمایشنامه «بیستون» به چاپ رسید و اکنون رمان «بدری» منتشر شده است. فیلمنامه «جایی برای خواب» و مجموعه‌ای از طرح‌های نمایشنامه و فیلمنامه او نیز به زودی آماده انتشار خواهد شد.

بدخشان نه تنها نویسنده‌ای خلاق، بلکه منتقدی تند و بی‌پروا بود. شخصیتی پر از تضاد: شلوغ و خندان در جمع با تنهایی عمیق در درون؛ پرشور در زندگی، اما با میلی پنهان به مرگ. این تضادها او را به وجودی منحصربه‌فرد و نزدیک‌دور تبدیل کرده بود که آثارش نیز بازتاب همین عمق و پیچیدگی است.

خرید نسخه چاپی از Lulu

دانلود نسخه کیندل از Amazon

در نشر آسمانا:

بایگانی

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی