
«با سایههایم مرا آفریدهام» (گزینه یک دهه شعر) سومین مجموعه از شعرهای هادی ابراهیمی رودبارکی است که خود گزیدهای از شمار زیادتری از سرودههای اوست. انتشارات اسمانا به مدیریت مهدی گنجوی در تورنتو کانادا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده است که از نظر درونمایه و موضوع، شعرهای این دفتر گسترهی رنگارنگ و گونهگونی را در بر میگیرند و شاعر در دام این یا آن دبستان و نگرهی شعری و ادبی نیفتاده، بلکه زبان و نگاه خود را دارد. در این اطلاعیه امده:
«ابراهیمی رودبارکی همچون پیامبری با تواناییهایی خاص، زبان اشیاء و گیاهان و حیوانها را میداند و به راحتی با آنها گفتوگو و بدهبستانهای احساسی و اندیشگی و فلسفی دارد.»
شماری از شعرهای این دفتر نیز دارای زمینههای اجتماعی و سیاسی هستند. این گونهی شعری پیشینهای به درازای تاریخ کنشهای اجتماعی دارد. شاعر دیدگاههایش از جهان را بیان میکند، و افزون بر آنکه بر خوانندگان خود تأثیر میگذارد، به آنها نیز امکان میدهد تا معنی خود را از آن برداشت کنند.
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست. فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند. او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
علی نگهبان، نویسنده و منتقد ادبی، در پیشگفتار خود بر مجموعه «با سایههایم مرا آفرید» چنین نوشته است:
«این دفتر سومین گردآمدهی شعرهای هادی ابراهیمی را در بر میگیرد، که خود گزیدهای از شمار زیادتری از سرودههای اوست. در گزینش شعرهای این دفتر، بنا بر این نبوده است که گلچینی از کارها به دست داده شود. به جای آن، تلاش شده است تا نمونههایی از دامنهی گستردهی سبک و زبان و گونهی ادبی کارهای او فراهم شود. یکی از پیشنیازهای شاعر بودن این است که به جهان درون و بیرون خود توجه داشته باشی و شاخکهای حسی گیرا و نیرومندی در خود پرورش داده باشی، تا با زندگی و هستی در کنش و واکنشی فعال باشی، و نقش خود را بر آن بزنی و صدای خود را در سمفونی صداهای جهان رها کنی و بخشی از آن شوی. چنانکه در کارنامهی نزدیک نیم سدهی ابراهیمی دیدهایم، او گیرندههای حسی گیرایی داشته و کمتر رویدادی در پیرامون و در دیدرس او بوده است که نادیده گرفته شده باشد و در شعرهای او نیامده باشد.»
نگهبان در ادامه افزوده است:
«کسی که از زادگاه و میهن خود برکنده میشود، جهان خود را با خود، در دل و سر، همراه میبرد. از این روی، او همواره و همزمان در دو جهان زندگی میکند. شاعر تبعیدی در هر رویارویی با پدیدههای پیرامون خود در جامعهی میزبان، در ذهن و روان خود به زادگاه و میهن نخستین برمیگردد و به مقایسهی آن پدیده در زندگی پیشین خود میپردازد؛ و به این ترتیب، ناخودآگاه به آن مفهومی تازه در جهان دوپارهی خود میدهد.»
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبر فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
از ابراهیمی پیش از این منتشر شده است: یک پنجره نسیم ( ۱۹۹۷، نشر آینده، ونکوور، کانادا)، همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی ( ۲۰۱۴، نشر بوتیمار، ایران)، با سایههایم مرا آفریدهام ( گزینه یک دهه شعر، نشر آسمانا، تورنتو، کانادا)
مجموعه شعر «گیسْبرگ درختان پائیزی» و مجموعه داستان «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز گردآورد» را نیز در دست انتشار دارد.
تهیه این کتاب از طریق سایت لولو
در نشر آسمانا:
- «شب سیاه و مرغان خاکسترنشین» از رامین احمدی در نشر آسمانا – نظر حورا یاوری و رضا فرخفال
- در انتشارات آسمانا: ۱۰۰ لیکوی جمعآوری شده از جنوب کرمان به زبان انگلیسی
- رمان «فیلها به جلگه رسیدند» از کاوه اویسی در انتشارات آسمانا
- رمان «مقامات متن» از مرضیه ستوده در انتشارات آسمانا
- «آینه را بشکن»، گزیده اشعار نانائو ساکاکی به ترجمه مهدی گنجوی در نشر آسمانا
- «کهکشان خاطرهای از غروب خورشید ندارد» از مهدی گنجوی در نشر آسمانا
- دلالتهای تحلیل طبقاتی در سرمایهداری امپریالیستی» نوشته محمد حاجینیا، و شهرزاد مجاب در نشر آسمانا
- اولین ضبط و تصحیح رساله “تاریخ شانژمانهای ایران”، اثر میرزا آقاخان کرمانی، به کوشش م.رضایی تازیک