اردیبهشت ۱۴۰۰

رویدادهای فرهنگی و هنری

یک خبر خوب: جایزه کتابفروشان آلمان برای جلال رستمی گوران، مدیر انتشارات پیام

مدیر انتشارات پیام و کتابفروشی گوته – حافظ در شهر بن آلمان جایزه کتابفروشان آلمان در سال ۲۰۲۱ را به دست آورد. این برای سومین بار است که این جایزه معتبر به رستمی گوران تعلق می‌گیرد.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

دنیای «سوءتفاهم» کامو در اکباتان: پدر خرمدین اعتراف کرد داماد و دخترش را هم به قتل رسانده است

رسانه‌های داخلی ایران اعلام کردند در ادامه بازجویی‌ها درباره پرونده قتل بابک خرمدین، پدر و مادر مقتول که جزو متهمان این پرونده هستند اعتراف کردند داماد و دخترشان را نیز چند سال پیش به قتل رسانده‌اند.

ادامه مطلب »
از ما

مجتبی زمانی، مریم طوسی : سیاست و آزادی در رمان بار هستی میلان کوندرا – خوانشی سیاسی از یک روایت مدرن

اینکه نویسنده چطور چیزی را می‌گوید، نسبتِ اثر با سیاست را هم تعریف می‌کند. کوندرا به خوبی نشان می‌دهد که فرم اثر به طورِ عام، و روایت در حالتِ خاص، می‌تواند امری سیاسی باشد و نسبتی جامعه‌شناسانه میان اثر و نویسندۀ آن وجود دارد‌.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

آوای تبعید ۱۹: «ادبیات داستانی زنانه‌نگر با دوزی از شفافیت»

نوزدهمین شماره نشریه ادبی «آوای تبعید» زیر نظر اسد سیف توسط نشر پیام در آلمان منتشر شد. بخشی از این شماره تحت عنوان «ادبیات داستانی زنانه‌نگر با دوزی از شفافیت» به ادبیات داستانی زنان اختصاص دارد.

ادامه مطلب »
از ما

مندی شمس: ویروس

مرد باید سی و هفت ساله باشد، کارمند ساتص، سین الف ت صاد، سازمان استانداردها و تاسیسات صنعتی، صبح می‌خواسته ده دقیقه موقع صبحانه خوردن یورونیوز ببیند که کنترل تلویزیون روی یکی از کانال‌ها وا مانده.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

بازنویسی یک رمان به یادماندنی بدون خودسانسوری: «لبخند مریم»ِ قاضی ربیحاوی

قاضی ربیحاوی بعد از ۳۰ سال «لبخند مریم» را بدون خودسانسوری بازنویسی و توسط نشر پیام منتشر کرد. یک سند منحصر به فرد از اثرات سانسور و خودسانسوری بر ادبیات جنگ.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

یک خبر خوب: «عیار»، رمان تازه‌ای از زکریا هاشمی در راه است

عیار روایتی است مستند از سرگذشت مردی که از روی تنگدستی و برای گذران زندگی دزدی می‌‌کند. داستان از اوایل سلطنت پهلوی دوم آغاز می‌شود و دامنه آن به بعد از انقلاب و حتی به دنیای مهاجران انقلاب‌زده و جنگ‌زده در پاریس و لندن هم می‌رسد .

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

مصالح ادبی: قتل کارگردان سینما توسط پدر و مادرش در اکباتان

جسد بابک خرمدین کارگردان سینمای ایران یکشنبه ۲۶ اردیبهشت در فاز ۳ شهرک اکباتان تهران کشف شد. پدر و مادر بابک خرمدین در تبانی با هم او را به قتل رسانده‌ و جسدش را تکه تکه کرده و در سطل زباله انداخته بودند.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

زبان‌شناس شورشی: محمدرضا باطنی درگذشت

. او که در دوازده‌سالگی به سبب فقر از تحصیل محروم مانده بود و با این‌حال موفق شده بود تحصیلات عالی دانشگاهی را به پایان برساند با زبان کوچه و بازار به همان اندازه آشنا بود که با زبان رسمی.

ادامه مطلب »
از ما

محمود فلکی: مرگ دیگر کارولا

منتظر اتوبوس بود. در ایستگاه، یک میز بود و سه صندلی. زن و دختری سه-‌ چهار ساله پشت میزی چهارگوش یا گِرد، درست به یاد نمی‌آورد، در صندلی‌ها فرو رفته بودند..

ادامه مطلب »
ادبیات غرب

فرانسیسکو آیالا: گفت‌وگوی مردگان؛ مرثیه‌ای اسپانیایی- به ترجمه پویا رفویی

نه مقبره‌ای در کار است، نه طاق نصرتی، نه تاج افتخاری، نه ستونی، نه مزاری، نه سرودی. نه مفرغی، نه مرمری. پانتئونی در کار نیست. شاید سبُکایی در کار باشد، بی‌شکل چون برق‌برقِ اشک در نی‌نیِ چشمی، یا تلنگری از غرور و تحقیر در خموشی دو لب.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

فقدانی بزرگ برای شیراز و ایران: منصور اوجی، شاعر دلتنگی‌های ما درگذشت

به گفته احمد رضا احمدی اشعار اوجی، ساده، سهل و ممتنع، روشن، زلال و شفاف، و این همه را وامدار سعدی است. تصویرسازی‌های بدیع یکی دیگر از ویژگی‌های اشعار اوست.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

یک دستاورد: مجموعه‌ای از اشعار شاعران فارسی‌زبان در ایران، تاجیکستان، افغانستان و شاعران تبعیدی به کوشش علی عبداللهی و کورت شارف

انتشارات سوژه در آلمان مجموعه‌ای از اشعار شاعران فارسی‌زبان در ایران، تاجیکستان، افغانستان و شاعران تبعیدی را به گزینش و ترجمه علی عبداللهی و کورت شارف منتشر کرد. این کتاب Ein Dieb im Dunkel starrt auf ein Gemälde نام دارد.

ادامه مطلب »
از ما

کیهان خانجانی: مرده‌‌ها به خوابم می‌‌آیند – (نامه‌ای منتشرنشده از غلامحسین ساعدی)

نشستن بر موزاییک‌های آن زیرزمین که بوی خاک می‌داد، و یافتن پاکت نامه‌ای با مُهری به تاریخ پاریس – ۲۰ / ۷ / ۱۹۸۳ به نشانی: تهران، شمیران، الهیه، پشت باغ سفارت روس، امتداد خیابان مهدیه، اول خیابان، شماره ۲۱، خدمت سرکار خانم بدری لنکرانی.

ادامه مطلب »