مرداد ۱۴۰۰

رویدادهای فرهنگی و هنری

یک رویداد فرهنگی منحصر به فرد: «چهارراه»ِ بهرام بیضایی در کانال یوتیوب استنفورد

دانشگاه استنفورد در سه روز پیاپی از جمعه ۲۷ تا یکشنبه ۲۹ اوت نمایش چهارراه نوشته و ساخته بهرام بیضایی را برای همگان در کانال یوتیوب دانشگاه استفورد به نمایش می‌‌گذارد.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

مقاومت ادامه دارد – هنرمندان سینما به وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: سال‌هاست که با جهل شما ساخته‌ایم

همزمان با آغاز بررسی صلاحیت‌های وزیران پیشنهادی رئیسی در مجلس شورای اسلامی، ۲۴ صنف سینمای ایران با انتشار بیانیه‌ای خطاب به محمدمهدی اسماعیلی از برنامه‌های او ابراز تاسف کردند.

ادامه مطلب »
از دیگران

مازن معروف: «آنیا» – به ترجمه زهرا حسومیان

آنیا سرطان داشت. حرفش سر زبان کل ساختمان بود. مریض بود و دیر یا زود می‌مرد. اما حال آنیا هیچ‌وقت وخیم‌ نشد. هیچ علائم مشهودی از بیماری نشان نداد. بعد یک دفعه بی‌خبر مرد. هیچ‌کس انتظار نداشت اینطور اتفاق بیافتد. آنیا و پدر و مادرش، هر سه توی یک سال سرطان گرفتند.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

خالد حسینی: آمریکا وظیفه‌اش در قبال پناهجویان افغانستانی را از یاد نبرد

نویسنده رمان‌های «بادبادک‌باز» و «هزار خورشید تابان» این پرسش را در برابر دولت آمریکا قرار داده است:«چه کسی از مردان، زنان و کودکانی که پشت سر جا مانده‌اند حفاظت می‌کند؟»

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

هنرمندان تئاتر به وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: از ممنوع‌الکاری و مرگ نمی‌ترسیم، هزار بار در شبانه روز می‌میریم و زنده می‌شویم

صدای مقاومت هنرمندان ایرانی هنوز شنیده می‌شود. خانه تئاتر خطاب به محمد مهدی اسماعیلی: مُرده را اعدام نمی‌کنند، چیزی برای از دست دادن نداریم.

ادامه مطلب »
ادبیات غرب

جلال رستمی گوران: «وزارتخانه رؤیاها»ی هنگامه یعقوبی فراه

«وزارتخانه رؤیاها» نوشته هنگامه یعقوبی فراه اخیراً به زبان آلمانی توسط Aufbau از ناشران معتبر آلمانی، راهی بازار کتاب آلمان شده و مورد توجه رسانه‌های آلمانی‌زبان قرار گرفته است.   نگاهی به این کتاب با توجه ویژه به نویسنده آن.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

اسد سیف درباره وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: شهروند جهان به ارشاد نیار ندارد

نه! نه! و هزاران بار نه! نه به این حکومت و نه به این قانون اساسی و نه به همه آنانی که فکر می‌کنند دیگران ابله و نادان هستند و باید توسط آنان «ارشاد» شوند.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

یگانه خویی در واکنش به دادگاه حمید نوری: ماشین کشتار به کار خود همچنان ادامه می‌دهد

هیات مرگ مدت‌هاست که دیگر سرش را نمی‌دزدد. و البته «هیات مرگ» به یکی‌ دو نام محدود نمی‌شود. ماشینی است بس بزرگ که تنها کارکردِ دقیق و موثرش کشتن مردم است: ماشین کشتاری تمام‌وقت با بازدهیِ بالا.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

شب هول: کابل سقوط کرد

سهیل سنجر مدیر مسئول هشت صبح: «بی جهت به آمریکا دل بسته بودیم. در شوک هستیم. فقط امید داریم یک فاجعه انسانی رخ ندهد. مسئولیت با غنی است که افغانستان بدون مقاومت به دست طالبان افتاد.»

ادامه مطلب »
از دست ندهید

کابوس قتل عام زندانیان سیاسی – شهریار مندنی‌پور: سلطان گورستان

می‌‌گویم: مارخ خانم! فقط قبر پسر شما که نیست، پسر من هم هست. مطمئنم همین اینجا بود. این بوته خاری هم که می‌‌گویید قبلنا نبوده، کاملا درست می‌‌گویید. منتها همین مدتی که نیامده‌ایم سبز شده.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

با نگاهی به عقل آبی شهرنوش پارسی‌‌پور، نمایش تازه‌ای از نیلوفر بیضایی روی صحنه می‌رود

نمایش تازه‌ای از نیلوفر بیضایی با نام «بازی در بازی» در تماشاخانه گالوس فرانکفورت آلمان روی صحنه رفت. این نمایش ارجاعاتی هم به رمان «عقل آبی» شهرنوش پارسی‌پور دارد. موضوع این نمایش رابطه بین زن و مرد و مسأله قدرت است.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

حسین نوش‌آذر درباره وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: بحث بر سر توزیع رانت است

محمد مهدی اسماعیلی فقط در حد یک مهره است در یک شبکه مافیایی که بر فرهنگ و هنر کشور تسلط پیدا کرده و سلطه‌اش را هم سال‌هاست تثبیت کرده است. مثل یک کتاب باز با محتوای مبتذل که از همان صفحه اول، آخرش معلوم است.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

جمشید برزگر درباره وزیر پیشنهادی ارشاد: فرهنگ و هنر ایران، مثل تمامی حوزه‌های دیگر، مدت‌هاست که تحت اشغال است

انتخاب فردی مثل محمد مهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشاندهنده نوع نگاه علی خامنه‌ای به مقوله فرهنگ و هنر نیز هست. مهم‌ترین دستاورد و «تخصص» اسماعیلی این بوده که بر «منظومه فکری رهبری» تسلط دارد.

ادامه مطلب »
از ما

بهروز شیدا: گَردِ اندوهِ او بر چهره‌ی او- گذری از رمان قیصر پرتغال با نگاه به نظریه‌ی رمان میخاییل باختین

قیصر پرتغال، نوشته‌ی سلما لاگرلوف، شاید یکی از پُراهمیت‌ترین رمان‌های تاریخ سوئد است. بر مبنای این رمان فیلم‌ها ساخته شده است. در مورد این رمان کتاب‌ها نوشته شده است. قیصر پرتغال انگارمنبعِ آفرینشِ افسانه‌ها است؛ سازی که از صدا می‌سوزد.

ادامه مطلب »
رویدادهای فرهنگی و هنری

«آوای تبعید ۲۰»: با ویژه‌‌نامه‌ای درباره یدالله رویایی پربارتر از پیش

بیستمین شماره نشریه ادبی «آوای تبعید» زیر نظر اسد سیف توسط نشر پیام در آلمان منتشر شد. بخشی از این شماره زیر نظر افشین بابازاده به یدالله رویایی اختصاص دارد.

ادامه مطلب »
از ما

جواد عسگری: ردپای روی برف

گوش‌هایش سوت می‌کشید. جهت‌ها را گم کرده بود و جایی را نمی‌دید. بوی خون و باروت دل و روده‌اش را به هم زده بود. کنج ویرانه‌ای، شاید همان تک‌تیرانداز، با یک چشم بسته و چشم دیگر بر دوربین قناسه، منتظر نشسته بود تا برای بار دوم ماشه را بچکاند.

ادامه مطلب »