بانگ – نوا: «هزار و چند شب» با اجرای سید مهدی موسوی

«هزار و چند شب» شانزدهمین کتاب سید مهدی موسوی و دومین رمان او است که به تازگی در نروژ به چاپ رسیده است. این رمان ۶۴۸ صفحه‌ای شامل ۶۳ فصل است و همچنین بیش از هزار پانوشت را در برمی‌گیرد که به گفته‌ی نویسنده، بخشی از متن کتاب است.

قهرمان رمان «هزار و چند شب» که یک پارودی بر اساس «هزار و یک شب» است، مردی به نام حسین از خواب که می‌پرد می‌بیند شهرزاد، همسرش با تفنگی در دست مقابل او ایستاده که او را به ضرب گلوله از پای درآورد. تقریباً تمامی کتاب، در فاصله‌ی چندثانیه بیدار شدن راوی و شلیک اسلحه توسط همسر او رخ می‌دهد. این چند ثانیه با سوال «چه‌جور تونستی؟» شروع می‌شود، به کند و کاو در عمیق‌ترین خاطرات حسین می‌پردازد و دوباره به لحظه‌ حال و همان پرسش برمی‌گردد.

کتاب علاوه بر مضمون، در تکنیک و فرم نیز از «هزار و یک شب» پیروی می‌کند؛ یعنی ما با تکنیک داستان در داستان و فرم قاب روبرو هستیم که گاهی تا چندین لایه پیش می‌رود و انواع ژانرها و شکل‌های داستان‌نویسی را در برمی‌گیرد. در این سفر در زمان و مکان، مخاطب به سه کشور «تایلند»، «گرجستان» و «ترکیه» سفر می‌کند و به همراه حسین با سه دختر به نام‌های «شیرین»، «منیژه» و «لیلی» آشنا می‌شود. نام‌هایی که در ادبیات فارسی و اسطوره‌های ایرانی، جایگاه خاصی دارند و در این رمان با اسطوره‌های یونانی و رومی پیوند می‌خورند.

فصلی از این رمان را با صدا و اجرای سید مهدی موسوی می‌شنوید:

«هزار و چند شب» در خارج از ایران به‌صورت سلف‌پابلیشینگ و توسط خود مولف در سایت www.lulu.com عرضه شده است. اما سید مهدی موسوی برای دسترسی راحت‌تر مخاطبان داخل ایران و افغانستان، نسخه‌ی پی‌دی‌اف آن را به‌صورت رایگان در سایت شخصی و کانال تلگرامش قرار داده است.

این کتاب با وجود آنکه در ایران غیرقانونی است، اما دستفروش‌ها آن را عرضه می‌کنند و پرمخاطب هم بوده است.

بشنوید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی