مقاومت هنرمندان ایرانی در برابر محمد مهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی ادامه دارد. همزمان با آغاز بررسی صلاحیتهای وزیران پیشنهادی رئیسی در مجلس شورای اسلامی، ۲۴ صنف سینمای ایران با انتشار بیانیهای خطاب به محمدمهدی اسماعیلی از برنامههای او ابراز تاسف کردند.
اصناف سینمایی نوشتهاند:
جناب آقای اسماعیلی، هنوز وزیر نشده، با این تحلیلهای بیپایه از جان این سینمای بیجان شده چه میخواهید؟
بیکاری، اوضاع بد اقتصادی و معیشتی، بیماری و آینده نامعلوم برایمان کم نیست؟
از دست رفتن سرمایههای بزرگ انسانی و گرانبهای سینمای مظلوم ما کافی نیست که شما از راه نرسیده این چنین شلتاق میکنید؟
اگر همفکرانتان در گذشته و در مقابله با این سینمای ملی، به همین شیوه شما، با آمارها و پیشبینیهای مجعول برگرفته از پایان نامههای دانشجویی قدیمی به اسم برنامه، پیش پای ما سنگ نمیانداختند، حالا در مرتبه بسیار والاتری در عرصه سینمای ملی و جهانی قرار داشتیم. با این اوصاف آیا ما باید شما را محاکمه کنیم یا شما ما را؟
سالیان درازی است که گاه و بیگاه با امثال شما کنار آمدهایم، با محدودیتها و کم دانشی و جهل هنریتان ساختهایم و از حوض خزه گرفتهتان با مشقت تلاش کردیم تا خودمان را به اقیانوس سینمای جهانی برسانیم و موفقیتهایمان را با شما که غالباً اگر سد راه ما نبودید، یاورمان هم نبودهاید، قسمت کردهایم.
کانون کارگردانان سینمای ایران، انجمن صنفی تهیهکننده-کارگردانان سینما، انجمن صنفی فیلمنامهنویسان سینما، انجمن صنفی بازیگران سینما، انجمن صنفی فیلمبرداران سینما و انجمن کارفرمائی تهیهکنندگان (اکت) از امضاکنندگان این بیانیهاند.
اسماعیلی در بخشی از برنامهاش که دوشنبه ۲۵ مرداد در ۸۳ صفحه منتشر کرده با ارائه آماری از تولید فیلمهای سینمایی در ایران نوشته است:
«در سال ۱۳۹۷، از ۷۷ فیلم رصد و تحلیل شده، ۵۹ فیلم مروج سبک زندگی غیر اسلامی ایرانی و تخریبکننده انقلاب اسلامی، ۶۱ فیلم ارائهکننده تصویر مثبت از زن بیحیا، ۶۰ فیلم مروج وادادگی و تحقیر ملی و ۵۵ فیلم القاکننده واگرایی دینی و ملی بوده است».
اسماعیلی همچنین وزارت ارشاد اسلامی را متهم به «تولید فیلمهای ضدارزش، غیر انقلابی و غیر اخلاقی و عدم اتخاذ موضع شفاف و برخورد در برابر فعالیت محکومان امنیتی و چهرههای سینمایی همسو با اهداف دشمنان» کرده است.
خانه تئاتر پنجشنبه ۲۸ مرداد در یک بیانیه تاریخی در اعتراض به وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی یاداوری کرده بود که هنرمندان ایرانی «چیزی برای از دست دادن ندارند، از ممنوعالکاری و مرگ هم نمیترسند که هزاربار در شبانه روز میمیرند و زنده میشوند.»
در همین زمینه:
- محمدمهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی رئیسی برای تصدی وزارت ارشاد اسلامی
- جمشید برزگر درباره وزیر پیشنهادی ارشاد: فرهنگ و هنر ایران، مثل تمامی حوزههای دیگر، مدتهاست که تحت اشغال است
- حسین نوشآذر درباره وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: بحث بر سر توزیع رانت است
- اسد سیف درباره وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: شهروند جهان به ارشاد نیار ندارد
- هنرمندان تئاتر به وزیر پیشنهادی ارشاد اسلامی: از ممنوعالکاری و مرگ نمیترسیم، هزار بار در شبانه روز میمیریم و زنده میشویم