دادخواست هنرمندان پناهجوی افغانستانی به دادگاه عالی پیشاور

به گزارش رادیو زمانه، گروهی از هنرمندان موسیقی افغانستانی با ارسال دادخواستی به دادگاه عالی پیشاور، تصمیم دولت پاکستان مبنی بر اخراج پناهجویان افغانستانی را به چالش کشیدند.

سرفراز بوگتی، وزیر کشور پاکستان اعلام کرده است که دولت تصمیم گرفته تمامی اتباع خارجی از جمله افغان‌هایی را که به طور غیرقانونی در کشور اقامت دارند، اخراج کند. از روز اول نوامبر ضرب‌الاجل پاکستان به پایان رسیده و این کشور موجی از اخراج پناهجویان عمدتا افغانستانی را به راه انداخته است. در همین مدت، ۶۴ هزار و ۷۹۵ پناهجوی افغانستانی به کشورشان که تحت سلطه گروه طالبان است، بازگردانده شده‌اند.

هنرمندان موسیقی افغانستانی که در پاکستان اقامت دارند در دادخواست خود به دادگاه عالی پیشاور استدلال کردند که دولت پاکستان در سال ۲۰۰۳ توافقنامه‌ای را با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل امضا کرده است که بر اساس آن پاکستان نمی‌تواند پناهجویان افغانستانی را به زور از کشور بیرون کند. حشمت امید، خواننده افغانستانی مقیم پاکستان به بی بی سی فارسی گفته است:

«ما به دلیل مشکلات به پاکستان آمدیم. اینجا آرام و خوشحال بودیم. اما پس از تصمیم اخراج مهاجران افغان از پاکستان ما نگران سرنوشت خود شدیم. دادخواهی ما از دادگاه عالی این بود تا از سوی حکومت پاکستان مدرکی برای ما فراهم شود که بتوانیم در پاکستان باقی بمانیم.»

احمد فردین فقیری، هنرمند افغان دیگر مقیم پاکستان نیز به بی‌بی‌سی گفته است:

«ما به این امید از افغانستان به پاکستان آمده بودیم تا چند روزی در آرامش زندگی کنیم. موسیقی بنوازیم و آواز بخوانیم. در حال حاضر درخواست ما در دادگاه عالی تحت بررسی است. امیدوارم دادگاه عالی و حکومت پاکستان در مورد باقی ماندن در این کشور با هنرمندان همکاری کنند.»

هنرمندان در دادخواست خود به دادگاه عالی پیشاور به تصمیم پیشین دادگاه عالی پاکستان استناد کرده‌اند که براساس آن پناهجویان افغانستانی از حقوقی برابر با پاکستانی‌ها برخوردارند. این هنرمندان گفتند که پس از اعلام اخراج مهاجران غیرقانونی، بازداشت پناهجویان افغانستانی شدت گرفته است. آن‌ها از دادگاه عالی پیشاور خواستند تا موافقتنامه‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را اجرا کند و بازداشت اتباع افغانستانی متوقف شود.

هنرمندان همچنین از دادگاه عالی خواسته‌اند تا به دولت دستور دهد تا دستگیری و اخراج اجباری پناهجویان افغانستانی را تا تصمیم نهایی در مورد این دادخواست متوقف کند.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی

سودابه. ر: «سرو سبز»، قتل حکومتی محمد رضا سروی «اعتراف اجباری»، قتل حکومتی مهدیس حسینی به روایت روژان کلهر بهروز شیدا: نیمای ما رفته است «دختر آتش!»، قتل حکومتی ماهک هاشمی به روایت روژان کلهر «ستاره»، قتل حکومتی ستاره تاجیک به روایت سودابه. ر «تدی!»، قتل حکومتی پدرام آذرنوش به روایت روژان کلهر کابوس قتل مهرجویی و همسرش شعری از محسن عظیمی «داستانِ بر دار کردنِ علی‌رضا»، قتل حکومتی علیرضا فیلی به روایت اسفندیار کوشه حسن حسام: گفت‌وگو در سحرگاهی نمناک