داستانخوانی خورشید رشاد و احمد خلفانی در انجمن فرهنگی سینما و سخن هایدلبرگ

انجمن فرهنگی سینما و سخن هایدلبرگ برنامه آینده خود در ۲۸ نوامبر را به مجموعه داستان “سودابه در آتش” نوشته خورشید رشاد و رمان “گربه‌های پرنده‌” نوشته احمد خلفانی اختصاص داده و از این دو نویسنده برای بحث و گفت‌وگو در مورد کتاب‌هایشان دعوت به عمل آورده است.

خورشید رشاد متولد ۱۳۶۴ در تهران دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه علامه‌طباطبایی در مقطع کارشناسی و ایرانشناسی با گرایش مطالعات جنسیت از دانشگاه گوتینگن در مقطع کارشناسی ارشد است. او هم‌اکنون دانشجوی دکتری انسان‌شناسی فرهنگی در دانشگاه گوتینگن و همچنین مدرس زبان و ادبیات فارسی در دپارتمان ایران‌شناسی همان دانشگاه است‌.

از او تاکنون دو کتاب به چاپ رسیده است. کتابِ Darstellung von Geschlechterverhältnissen in iranischen Grundschulbüchern توسط دانشگاه بن چاپ شده. این کتاب درواقع پایان‌نامه ارشد نویسنده بوده که در سال ۲۰۱۴ جایزه بهترین پایان‌نامه در زمینه مطالعات جنسیت در دانشگاه گوتینگن را به خود اختصاص داده است.

کتاب دوم او، سودابه در آتش، یک مجموعه داستان کوتاه به زبان فارسی‌ست که در پاییز ۲۰۲۱ توسط نشر مهری لندن به چاپ رسیده است.

او همچنین تا کنون دوبار نامزد دریافت جایزه داستان کوتاه مستقل صادق هدایت شده و یکی از این دوبار برنده لوح تقدیر دومین اثر برتر این جایزه شده است.

احمد (سالم) خلفانی متولد ۱۳۴۲ در جنوب ایران است. او از سی و چهار سال پیش در آلمان زندگی می‌کند و در این کشور به تحصیل ادبیات تطبیقی پرداخته است. از این نویسنده و شاعر تاکنون چهار عنوان کتاب  به زبان آلمانی شامل «تشابهات پوچی» ـ پژوهشی تطبیقی درباره «قصر» کافکا و «در انتظار گودو» از ساموئل بکت ـ ، مجموعه شعر «شناگر شب» و همچنین رمان‌های «آب والنسیایی» و «اولین روزهای جهان» منتشر شده است.

کتاب پژوهشی “از ادبیات تا زندگی” و رمان “گربه‌های پرنده” به زبان فارسی و در نشر مهری لندن به چاپ رسیده‌اند.

انجمن فرهنگی سینما و سخن هایدلبرگ  

“انجمن سینما و سخن هایدلبرگ” که به همت گروهی از ایرانیانِ فرهنگ‌دوستِ ساکن هایدلبرگ ۲۵ سال پیش شکل گرفته تلاش دارد تا با برپایی شب‌های فیلم و همچنین گفت‌وگوهای فرهنگی– ادبی فرصتی برای هم‌اندیشی و تبادل نظر میانِ هم‌وطنان فرهیخته به‌وجود آورد.

بخشِ نمایش فیلم که به‌همراه نقد و گفت‌وگوست به فیلم‌های ایرانی اختصاص دارد و تاکید بیشتر بر فیلم‌هایی است که کمتر در ایران اجازه اکران عمومی می‌یابند یا ممنوع می‌شوند.

در نشست‌های فرهنگی و ادبی نیز سعی بر این است تا از کارشناسان و صاحب‌نظران عرصه‌های مختلف فرهنگ به‌ویژه پدیدآورندگان آثار نوشتاری دعوت به‌عمل آید. نگاه در این بخش بیشتر نگاهی نقادانه به مباحث فرهنگی و اجتماعی جامعۀ ایران خواهد بود.

زمان و مکان اجرای برنامه: یکشنبه ۲۸ نوامبر ۲۰۲۱

DAI – Sofien Str. 12 Heidelberg

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی