صدای امید: سیتسی دانگارمبگا رمان‌نویس زیمبابوه‌ای، برنده جایزه «پن پینتر»

سیتسی دانگارمبگا در یک سه‌‌گانه با تکیه بر زندگی مردمان عادی روایتی مستند از تاریخ پسااستعمار زیمباوه به دست می‌دهد. «شرایط بحرانی» مهم‌ترین اثر اوست.

 به گزارش گاردین، سیتسی دانگارمبگا رمان‌نویس زیمبابوه‌ای نامزد «بوکر» که سال گذشته در «هراره» در جریان تظاهراتی علیه فساد دستگیر شده بود به خاطر توانایی‌اش در بازگویی «حقایق مهم در زندگی و ایجاد ارتباط با دیگری حتی در یک دوره بحرانی»   به عنوان برنده جایزه «پن پینتر» انتخاب شد. داوران از این نویسنده به عنوان صدای امید که همه ما نیازمند شنیدن آن هستیم یاد کرده‌اند.

«شرایط بحرانی»، نوشته سیتسی دانگارمبگا

جایزه «پن پینتر» در سال ۲۰۰۹ به نام نمایشنامه‌نویس برنده نوبل هارولد پینتر بنیان گذاشته شد. این جایزه از آن زمان تاکنون، هر سال به نویسنده‌ای تعلق می‌گیرد که بنا به گفته هارولد پینتر در خطابه نوبل‌اش «با شهامت یک روشنفکر» « برای حقایق زندگی» بیان ادبی بیابد.

پیش‌ از این، جایزه «پن پینتر» به نویسندگان سرشناسی مانند حنیف قریشی، تونی هریسون، کارول آن دافی، تام استوپارد، ماگارت اتوود و چیماماندا انگوزی آدیچی تعلق گرفته بود.

دانگارمبگا نویسنده رمان «شرایط ملتهب» است. دوریس لسینگ از این اثر به عنوان یکی از مهم‌ترین رمان‌های قرن بیستم یاد کرده است.

«کتاب نیستی» و «جسد سزاوار سوگواری» که در فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبی «بوکر» جای گرفتند از دیگر آثار مهم این نویسنده‌ و بخش‌های دیگری از یک سه‌گانه‌اند.

کار آرمیستد، یکی از داوران جایزه «پن پینتر» گفت:

« دانگارمبگا در سه‌گانه‌ای که نوشته است، روایتی از تاریخ زیمباوه که از مستعمره بریتانیا به کشوری با نظام یکه‌سالاری بدل شد به دست می‌دهد. او در این آثار زندگی مردمان عادی را که با فساد و پیامدهای اقتصادی انشقاق جهان دست به گریبان‌اند مستند می‌کند. صدای او باید شنیده شود.»

۱۱ اکتبر سال جاری جایزه «پن پینتر» در طی مراسمی به سیتسی دانگارمبگا اهدا می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی