محاکمه احمد زاهدی‌لنگرودی، نویسنده، شاعر، روزنامه‌نگار و مستندساز عضو کانون نویسندگان ایران

جلسه‌ محاکمه‌ احمد زاهدی‌لنگرودی، نویسنده، شاعر، روزنامه‌نگار و مستندساز عضو کانون نویسندگان ایران، چهارشنبه ۲۲ دی در شعبه‌ ۱ دادگاه کیفری (مطبوعات) شهرستان رشت برگزار می‌شود.

کانون نویسندگان ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد در ابلاغیه‌ای که برای احمد زاهدی‌لنگرودی صادر شده اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» عنوان شده که مصداق آن مقالات و گزارش‌های منتشر شده در ماهنامه‌ی «گیلان اوجا» پیرامون مطالبات و پوشش اعتراضات فرهنگیان و کارگران ایرانی است و هیچ‌کدام جرم نبوده و در چهارچوب قانون و وظایف مطبوعات است.

کانون نویسندگان ایران در ادامه اطلاعیه خود یادآوری می‌کند که بازداشت، بازجویی و محاکمه بر مبنای اتهامات یادشده، مصداق روشن نقض قوانین کشور و پرونده‌سازی کذایی‌ست.

احمد زاهدی‌لنگرودی، دی ۱۳۹۸ به همراه جمعی از فعالان مدنی و مدافعان حقوق زنان گیلان به دلیل حضور در مراسم چهلم نوید بهبودی، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در خیابانی در روستای مهویزان صومعه‌سرا، بدون حکم قضایی بازداشت و پس از بیش از چهل روز زندان و بازجویی با چشمبند در انفرادی، نهایتاً با قرار وثیقه آزاد شده بود.

از دی ۱۳۹۸ تا امروز چندین‌بار وقت محاکمه در دادگاه‌های شهرستان صومعه‌سرا و رشت مشخص شده بود که به دلیل اعتراض و درخواست وکیل او، مصطفی نیلی برای تشکیل دادگاه صالحه، رسیدگی به پرونده به تعویق افتاده بود.

این دادگاه در حالی تشکیل می‌شود که حکومت ۱۸ دی‌ بکتاش آبتین، یکی از اعضای کانون نویسندگان ایران را به کام مرگ فرستاده است. رضا خندان (مهابادی)، یکی دیگر از اعضای کانون نیز در آخرین روزهای مرخصی استعلاجی‌اش با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کند و دو عضو دیگر کانون نویسندگان ایران، کیوان باژن و آرش گنجی در زندان اوین محبوس‌اند.

در پی درگذشت بکتاش آبتین در زندان‌های همیشه کرونایی جمهوری اسلامی و انتشار عکس این شاعر که با پابند در ایام ابتلا به کرونا به تخت زنجیر شده بود و جریحه‌دار شدن افکار عمومی، سازمان زندان‌ها سه شنبه ۲۱ دی با انتشار اطلاعیه‌ای تلویحا به اذیت و آزار متهمان اعتراف کرد.

در این بخشنامه آمده است که از این پس بازرسی بدنی بدون لباس، استفاده از پابند و چشم‌بند و کوتاه کردن موی سر و صورت، شکنجه و تحقیر متهم و رفتار تبعیض‌آمیز با زندانی ممنوع است و مسئولان زندان موظف‌اند امکان تماس سریع زندانی با خانواده‌اش را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی