داستان‌گویی فی‌البداهه اکبر سردوزامی و سخنرانی سرور کسمایی در کپنهاگ

اکبر سردوزامی و سرور کسمایی در ۲۱ نوامبر سال جاری (ساعت ۱۴) در کپنهاگ دانمارک در خانه همدلان برنامه‌ای برگزار می‌کنند. کسمایی در این برنامه درباره «حافظه، تاریخ و فراموشی» سخنرانی می‌کند و سردوزامی هم به طور فی‌البداهه داستانی از مجموعه «ماجراهای کوچک اکبر» را برای حاضران به طور شفاهی روایت می‌کند.

سردوزامی درباره موضوع داستانش می‌گوید:

«من قراره فی‌البداهه داستانی بگم که پارسال توی یک ویدیو گفته‌م و روی یوتیوب هست و ماجرای دختری است که با من رابطه‌ی جنسی داشت ولی چون عاشق تقی‌شهرام بود، هر بار که با من عشقبازی می‌کرد احساس می‌کرد به عشق خودش، تقی شهرام خیانت کرده و نابینا می‌شد.»

اکبر سردوزامی متولد ۱۳۳۰ از دانشکده هنرهای زیبا در رشته بازیگری فارغ‌التحصیل شده است. «مجموعه‌های دلواپسی» (۱۳۵۸) و خانه‌ای با عطر گل‌های سرخ (۱۳۶۰) را قبل از خروج از ایران منتشر کرد. در سال‌های اقامت در دانمارک «حدیث غربت من»، داستان بلند «برادرم جادوگر بود»، «بازنویسی روایت شفق»، «نوبت رقص من» و «مونولوگ پاره پاره شاعر شما»، «اینگونه بوده‌ایم» و « ثبت پیچ و خم های چند زندگی» را منتشر کرده است. نشر باران به تازگی رمان «همه تکه‌پاره‌های زری» را از این نویسنده منتشر کرده است.

نسیم خاکسار در معرفی این اثر نوشته است:

«ساختار این کار به گونه‌ای همان ساختار هزار و یکشب است. شهرزاد در این روایت، زری است و باز جالب  است اگر در هزار و یکشب، شهرزاد تنها نیست و همراه است با خواهرش دنیازاد، در این روایت اکبر سردوزامی نیز با نقل‌هایش در همراهی با  او شخصیت دوم این داستان‌ها می‌شود. دنیازادی که لحظه به لحظه همراه است با شهرزاد در نقل این روایت‌ها.

سرور کسمایی رمان‌نویس و مترجم از سال ۱۳۶۲ خورشیدی در فرانسه زندگی می‌کند. او که از دوران تحصیل در ایران زبان فرانسه را آموخته، نوشته‌های خود را به دو زبان فارسی و فرانسه منتشر می‌کند. رمان‌های «گورستان شیشه‌ای»، «دره عقاب‌ها» و «دشمن خدا»  به زبان فرانسه  و رمان «یک روز پیش از آخر زمان»  از آثار اوست. نشر باران همچنین رمان «شام آخر» نوشته سرور کسمایی را اخیراً منتشر کرده است. آوای تبعید در معرفی این اثر می‌نویسد(+):

«شام آخر واپسین روز است از زندگی راوی داستان. او را که در زندان “جنتلمن” می‌نامند، پس از گذراندن ۲۷۶۴ روز زندان، با یک دنده شکسته برای اعدام به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند. در آخرین ساعات زندگی به گذشته خویش می‌اندیشد، به کارنامه زندگی‌اش؛ آن‌چه که انجام داده، و آن‌چه که در سرش می‌گذرد. شاعری‌ست که در نخستین سال‌های جوانی در مخالفت با رژیم به بند گرفتار می‌آید، به زیر شکنجه تا آن‌جا که توان تن اجازه می‌دهد، مقاومت می‌کند، پس آن‌گاه می‌شکند. سخنانی بر زبان می‌راند تا سخنانی دیگر را هم‌چنان راز نگاه دارد. و همین‌جاست که حادثه اتفاق می‌افتد. در مصاف تن با تازیانه.»

قرار است سردوزامی در پاریس هم همراه با یک گروه تئاتری نمایشی را به اتفاق اجرا کنند. هنوز تاریخ اجرای آن اما مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی