نشست «به یاد آر»، در حمایت از بکتاش آبتین

شنبه ۲۸ فروردین در کلاب هاوس، در اتاق «به یاد آر» نشستی در حمایت از بکتاش آبتین، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران که در زندان به کووید-۱۹ مبتلا شده برگزار شد. در این نشست شمار زیادی از شهروندان ایرانی و فعالان آزادی بیان حضور داشتند.

بکتاش آبتین، عضو زندانی کانون نویسندگان ایران

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری ۱۶ فروردین با انتشار پیامی در توییتر از ابتلای بکتاش آبتین به کووید-۱۹ خبر داد. بکتاش آبتین، ‌همراه با رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، دو عضو دیگر هیات دبیران کانون نویسندگان ایران، اوایل مهر سال گذشته برای تحمل دوران محکومیت شش ساله خود به زندان اوین منتقل شد. مأموران وزارت اطلاعات اردیبهشت‌ ۱۳۹۴ با یورش به خانه بکتاش آبتین ضمن بازداشت این نویسنده، بیش از دو هزار قلم فیلم، عکس‌های خانوادگی، موبایل، لپ‌تاپ و اسناد کانون نویسندگان ایران را با خود بردند. یک هفته پس از این ماجرا وزارت اطلاعات رضا خندان مهابادی و کیوان باژن را احضار کرد و تحت بازجویی قرار داد.   

فرج سرکوهی در بخشی از سخنانش در نشست «به یاد آر» یادآوری کرد که مخالفت جمهوری اسلامی ایران با کانون نویسندگان ایران بخشی از مخالفت حکومت با هر تشکلی است که خواسته‌های فردی را به خواسته‌های مشترک تبدیل کند. (نقل به مضمون).

سپس یکی از حاضران پیام کانون نویسندگان ایران را قرائت کرد و یکی دیگر از حاضران گزارشی از وضع بند هشت زندان اوین ارائه داد. بر این اساس در این بند بیش از ۲۷۰ زندانی با حداقل امکانات بهداشتی به سر می‌برند. سهمیه آنان فقط هفته‌ای یک عدد ماسک است و فقط یک شیر الکل برای ضدعفونی در بند وجود دارد. بکتاش آبتین بعد از ابتلا به کووید-۱۹ به بهداری منتقل شد اما به زودی بدون آنکه درمانش کنند او را به بند بازگرداندند. آبتین خود را در حسینیه زندان قرنطینه کرد و زندانیان مراقبت و پرستاری از او را به عهده گرفتند.

روناک فرجی و ستار رضایی هر یک شعری را در گرامی‌داشت آبتین خواندند.

بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند. کیوان باژن نیز با اتهامات مشابه اما به دلیل نداشتن سابقه کیفری به سه سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است. مصادیق اتهام‌ها عضویت در کانون نویسندگان ایران، انتشار خبرنامه‌ داخلی کانون، آماده کردن کتاب پژوهشی درباره‌ تاریخ ۵۰ ساله‌ کانون برای انتشار داخلی، بیانیه‌های کانون، حضور بر مزار جانباختگان قتل‌های سیاسی زنجیره‌ای جعفر پوینده و محمد مختاری و شرکت در مراسم سالانه‌ احمد شاملو است.

۲۱ فروردین ۳۳۵ نویسنده و فعال فرهنگی ایرانی در بیانیه‌ای مشترک، خطاب به «قوه قضائیه، دولت حسن روحانی و سازمان زندان‌ها» خواستار آزادی بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی، کیوان صمیمی، کیوان باژن و سایر نویسندگان زندانی شدند.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی