جمهوری اسلامی ایران از حضور در هفتاد و چهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت انصراف داد. روابط عمومی خانه کتاب که مجری برگزاری غرفه ایران در مهمترین نمایشگاه کتاب جهان است، با انتشار بیانیهای علت این تصمیم را «مداخله مسئولان هفتاد و چهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت» اعلام کرده است. البته در حاشیه این بیانیه به این نکته هم اشاره شده که سفارت آلمان در تهران ظاهراً این بار چندان رغبتی برای صدور ویزا برای کارگزاران فرهنگی جمهوری اسلامی نشان نداده است.
روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد مسئولان هفتادوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت در یک نامه «ضمن دخالت آشکار در امور داخلی ایران» گفتهاند «توانایی تأمین امنیت» و «رعایت شئون» غرفه جمهوری اسلامی در نمایشگاه را ندارند و غرفه ایران را به یک سالن فرعی که محدودیت دسترسی عمومی دارد، منتقل کردهاند.
خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه این بیانیه، جانمایی جدید غرفه ایران را «در شأن و جایگاه نشر» ایران ندانسته و گفته که این غرفه «امکان اجرای برنامههای پیشبینی شده را ندارد» و به همین دلیل نیز به صورت رسمی از حضور در هفتاد و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت انصراف داده است.
علاوه بر ایران، در هفتاد و چهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت روسیه نیز غایب است. یورگن بوس، مدیر نمایشگاه کتاب فرانکفورت در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفته بود خواست برگزارکنندگان نمایشگاه این بود که ناشران مستقل روسیه به فرانکفورت سفر کنند اما آنها در شرایط جنگی کنونی واهمههای بسیار دارند.
مهمان ویژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال جاری اسپانیاست. سهشنبه ۱۸ اکتبر/۲۶ مهر نمایشگاه کتاب فرانکفورت با حضور پادشاه و ملکه اسپانیا و همچنین رئیس جمهور آلمان افتتاح میشود.
خبرهای بانگ درباره نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال ۲۰۲۱
- یک خبر خوب: جایزه کتابفروشان آلمان برای جلال رستمی گوران، مدیر انتشارات پیام
- جایزه ناشران اتحادیه بینالملل برای ناشران کتابهای ویژه نابینایان
- آلمان شرایط صدور ویزا برای ناشران ایرانی را دشوار کرد – از ایران هیچ نویسنده حکومتی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور ندارد
- ویرایش تازهای از «انجیل به زبان راست» به زبان آلمانی در راه است
- غرفه افغانستان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت خالی بود – یلدا عباسی، مدیر انتشارات اعظم: کتابها نماد آموزش و فرهنگ هستند، حتی اگر ناپدید شوند