ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم چهارشنبه ۲۰ مرداد فهرست وزیران کابینه خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. به گزارش خبزگزاری تسنیم محمد مهدی اسماعیلی، از متصدیان سانسور در صدا و سیما، وزیر پیشنهادی رئیسی برای تصدی وزارت ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم است.
اسماعیلی که در سال ۱۳۵۴ متولد شده در دولت محمود احمدینژاد معاونت فرهنگی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری را به عهده داشت. آخرین مسئولیت او معاونت پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.
اسماعیلی که در سال ۱۳۵۴ متولد شده در سالهای دهه ۱۳۷۰ از مجریان طرح نظام جامع رسانهای در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل ارزیابی برنامههای سیمای جمهوری اسلامی و به یک معنا متصدی سانسور آثار تولید شده تلویزیونی بود. اسماعیلی در دولت اول محمود احمدینژاد معاونت فرهنگی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری را به عهده داشت و سپس در دولت دهم بهعنوان معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان بهکار گرفته شد.
پس از آنکه ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی را به عهده گرفت، اسماعیلی به عنوان مشاور فرهنگی و رئیس تحقیقات اجتماعی آستان قدس شروع به کار کرد. با آغاز به کار رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه او نیز به قوه قضائیه رفت و به عنوان مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه کار خودش را آغاز کرد. به این ترتیب او در ۲۰ سال گذشته یا در خدمت احمدینژاد و یا در خدمت ابراهیم رئیسی بوده و جزو حلقه نزدیکان او به شمار میآید.
تخصص اصلی اسماعیلی «تسلط بر منظومه فکری رهبری» است. در سالهای گذشته او به عنوان مشاور رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور، انواع همایشها را برای شناساندن و تبلیغ اندیشههای خامنهای برگزار کرده است.
عضویت در شورای پژوهشی مرکز موسیقی صدا و سیما، دبیری شورای تحقیقات سازمان صدا و سیما، نمایندگی سازمان صدا و سیما در شورای هنر از جمله مسئولیتهای او بوده است.
اسماعیلی کتابهایی را هم تألیف کرده: «اندیشه سیاسی آیتالله خامنهای»، «اگر پهلوی ادامه مییافت»، «رجال ایرانی قرن چهاردهم» و «جنگ جهانی علیه سوریه».
نشریه «شیرازه کتاب» از نشریات نزدیک به جبهه پایداری در آخرین شماره خود که اخیرا منتشر شده است، در سرمقالهای با عنوان «آستینها را باید بالا زد» رفتارهای خامنهای در «فرهنگسازی» را با رفتارهای مسئولان فرهنگی در دولت روحانی مقایسه کرده و از «سیادتبخشی» به یک «جریان خاص» در وزارت ارشاد انتقاد کرده بود. به همین اعتبار انتظار میرود در دوران تصدی اسماعیلی بر وزارت ارشاد اسلامی، دست اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و شرکت تعاونی ناشران سراسر کشور (آشنا) از توزیع کتاب کوتاه شود و در عوض شورای هماهنگی تشکلهای نشر قدرت و نفوذ پیدا کند. حمایت از نهادهای سربار بر سیاق دولتهای نهم و دهم هم دور از انتظار نیست. همچنین انتظار میرود در دوران رئیسی سویه ارشادی و تجویزی وزارت ارشاد اسلامی برجستهتر و نمایانتر شود.