بنیاد ژاله اصفهانی: بود و نمودِ زنان در جهانِ «برنجینِ» واقعیت و جهانِ «زرینِ» شاهنامه

بنیاد ژاله اصفهانی در نظر دارد در جلسه‌ای که به طور ویدیو کنفرانس در «زوم» برگزار می‌شود نتایج پژوهش دکتر مهری بهفر، شاهنامه‌ پژوه، نویسنده و استاد دانشگاه را زیر عنوان « بود و نمودِ زنان در جهانِ «برنجینِ» واقعیت و جهانِ «زرینِ» شاهنامه» به بحث بگذارد. مهری بهفر در این برنامه ابتدا پژوهش خود را معرفی می‌کند و سپس به پرسش‌های مخاطبان پاسخ می‌دهد.   

جلسه بنیاد فرهنگی ژاله اصفهانی یکشنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) ساعت ۱۷ به وقت انگلستان ۲۰.۳۰ به وقت ایران و ۱۲ به وقت شرق آمریکا و کانادا برگزار می‌شود. ورود به جلسه از طریق نرم‌افزار زوم و تحت شماره ۸۲۹۲۸۶۸۱۲۸۶ بدون نیاز به حرف رمز میسر است.  

مهری بهفر، شاهنامه‌ پژوه، نویسنده، دارای مدرک دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی و استادیار دانشگاه، سردبیر نشریه ویژه معرفی کتاب و ترویج کتابخوانی «رود» و عضو هیات علمی دانشگاه است.

از او کتاب «بازتاب»، نقدی بر برخی از آثار ادبیات داستانی معاصر ایران، «عشق در گذرگاه‌های شب‌زده»، بررسی تطبیقی عاشقانگی در شعر معاصر و کلاسیک ایران، و مقالاتی در زمینه شاهنامه، ادبیات روایی و جستارهایی درباره زنان در متن و فرهنگ منتشر شده است.

شاهنامه فردوسی، تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات، مجموعه‌ای است دربردارنده طیفی از دانسته‌های بایسته برای فهم شاهنامه و تمعق در آن؛ از ریشه‌شناسی واژگان، بررسی تعابیر، اصطلاحات، کنایات متن و شرح لغات و طرح نکات فقه‌اللغوی تا بررسی درونمایه‌های اساطیری و مقایسه‌ آن با متون همزمان و ناهمزمان با شاهنامه که سرانجام به ارائهٔ گزارشی از هر بیت می‌رسد.

این اثر که تصحیحی جدید از متن شاهنامه است، مبتنی بر روش «بینابینی» و توجه تامّ به ضبطِ «اکثر نسخ» کتابت شده پیش از نیمه قرن هشتم است. اما هویت و شخصیت اصلی این اثر، در مقایسه با آثار دیگر در این زمینه، در گروِ درکِ توامان‌بودن و جدایی‌ناپذیری امر تصحیح و شرح است.

بنیاد ژاله اصفهانی در لندن یک انجمن مردم‌نهاد است که با هدف کلی «آموزش و ترویج فرهنگ، به شمول شعر، موسیقی، هنر، تاریخ و میراث فرهنگی، فارسی‌زبانان در سراسر جهان» در سال ۲۰۰۷ با فراخوان شماری از نویسندگان و شاعران و روزنامه‌نگاران و فعالان فرهنگی نام‌آشنا بنیان گذاشته شده است.

در همین زمینه:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی