گوگل همراه با چند شریک محلی و بینالمللی نسخههای خطی تیمبوکتو را که در معرض پوسیدگی قرار داشتند گرد آورده و در یک آرشیو دیجیتال در اختیار پژوهشگران و سایر علاقمندان قرار داده است.
آرشیو نسخههای خطی تیمبوکتو در گوگل
نسخههای خطی و تاریخی شهر تیمبوکتو در مالی که بخشی از شهرت جهانی این شهر مدیون آن است، مجموعهای است بزرگ از چندصدهزار نسخه دستنویس مربوط به سدههای یازدهم تا شانزدهم میلادی. تصوف نیز در تیمبوکتو پایگاه بسیار مهمی داشت و از اینرو این شهر به «شهر ۳۳۳ قدیس» مشهور بود.
در سال ۲۰۱۲ گروه اسلامگرای انصارالدین به کتابخانه احمد بابا در شهر تیمبوکتو در مالی هجوم آوردند و نسخههای خطی این کتابخانه را که مراکز فرهنگی مهم جهان اسلام است در مخاطره قرار دادند.
۱۸ ژانویه ۲۰۱۲ در رسانهها این خبر اعلام شد که گروه اسلامگرای انصارالدین کتابخانه احمد بابا و همه نسخههای خطی ارزشمند در آن را سوزاندهاند اما به زودی معلوم شد که یک کتابدار، بدون برخورداری از حمایت نهادهای بیناللملی، با همراهی چند نفر از همشهریهایش بخش عمدهای از نسخههای خطی را نجات داده است. نام او: عبدالقادر حیدری.
این نسخهها در شهر باماکو در معرض پوسیدگی قرار گرفته بودند.
در سال ۱۹۸۸ سازمان یونسکو، تیمبوکتو را به دلیل اهمیت تاریخی و آثار و بناهای شاخصی همچون مساجد و آرامگاههایش در فهرست میراث جهانی خود ثبت کرده است.
کارشناسان میراث فرهنگی ارزش نسخههای خطی آسیبدیده کتابخانه احمد بابا در شهر تیمبوکتو را چهارصد تا پانصد میلیون دلار تخمین زدهاند. نروژ، فرانسه، آفریقای جنوبی و لوکزامبورگ از جمله کشورهایی هستند که در طرح بازسازی مرکز تاریخی تیمبوکتو با یونسکو همکاری میکنند.