خالد حسینی: آمریکا وظیفه‌اش در قبال پناهجویان افغانستانی را از یاد نبرد

خالد حسینی، نویسنده افغانستانی رمان‌های «بادبادک‌باز» و «هزار خورشید تابان» با انتشار پیام‌هایی در توییتر به دولت آمریکا یادآوری کرد که نسبت به پناهجویان افغان یک «وظیفه اخلاقی» دارد.

سیاری از ناظران سقوط کابل و اشغال مجدد افغانستان توسط طالبان را با جنگ ویتنام مقایسه می‌کنند. خالد حسینی در توییتر نوشت در آن زمان ایالات متحده آمریکا به ۱۳۰ هزار نفر از پناهجویان در سایگون و لائوس و کامبوج اجازه سفر به امریکا را داد.

حسینی در ادامه این مجموعه پیام‌ها نوشت:

«پریدنت بایدن هنوز به این پرسش اساسی پاسخ نداده است که آمریکا قصد دارد برای مقابله با بحران انسانی در کابل چه تدبیری کند؟»

نویسنده رمان‌های «بادبادک‌باز» و «هزار خورشید تابان» سپس این پرسش را در برابر دولت آمریکا قرار داده است:

«چه کسی از مردان، زنان و کودکانی که پشت سر جا مانده‌اند حفاظت می‌کند؟»

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که طالبان اکنون خانه به خانه در جست‌وجوی کسانی هستند که در سال‌های گذشته با نیروهای آمریکایی و ناتو همکاری می‌کردند. بسیاری از فعالان جامعه مدنی و رسانه‌ای در فهرست سیاه طالبان قرار دارند. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان جمعه ۲۰ اوت/۲۹ مرداد اعلام کرد که بسیاری از شهروندان افغانستانی در شرایط کنونی نمی‌توانند از راه‌های قانونی از کشور خارج شوند. همزمان با این تحولات شماری از فعالان سیاسی و مدنی در ایران هم از جمهوری اسلامی خواسته‌اند پذیرای پناهجویان افغانستانی باشد.

۱۳۰ تن از فعالان مدنی و سیاسی که در میان آن‌ها نام‌هایی مانند محمدرضا خاتمی، مراد ثقفی، شهیندخت مولاوردی، جواد کاشی، مرتضی الویری، بهاره آروین، حمیدرضا و محمد رضا جلائی‌پور، عبدالعلی رضایی و محمدمهدی مجاهدی دیده می‌شود در بیانیه‌ای نوشته‌اند:

«از دولت ایران می‌خواهیم با همکاری سازمان ملل برای پذیرش عمومی پناهجویانی که جان و زندگی‌شان در حکومت طالبان در خطر قرار گرفته است به سرعت برنامه‌ریزی کند.»

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی