برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح موسوم به «پیگیری حقوقی و قضایی اخبار کذب در فضای مجازی» را با هدف جرمانگاری خبررسانی آزاد در یک سکوت خبری مطرح کردهاند. لایحه جامع روزنامهنگاری دولت نیز به زودی تقدیم مجلس میشود. همزمان بازداشت روزنامهنگاران ادامه دارد.
مدیر مسئول روزنامههای «جامعه فردا» و «عطریاس»، به دلیل انتشار مطالب انتقادی پیرامون قیام ملت ایران، با حکم نیابت قضایی از دادسرای تهران و توسط اطلاعات سپاه اراک بازداشت شد.
بنابر گزارش کانال خبری «امتداد»، داود باقری، مدیر مسئول روزنامههای «جامعه فردا» و «عطر یاس» به دلیل انتشار مطالب انتقادی در نقد عملکرد سیاسی و اقتصادی دولت و نحوه برخورد با معترضان و حوادث اخیر با حکم نیابت قضایی از دادسرای تهران، و توسط اطلاعات سپاه اراک بازداشت شد.
اطلاعات سپاه این روزنامهنگار و فعال سیاسی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی» بازداشت کرده است.
بنابر این گزارش، نیروهای اطلاعات سپاه، ظهر یکشنبه ۴دی، با حکم تفتیش منزل او در تهران، وارد منزل شده و او را با خود بردهاند.
همزمان با این تحولات انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران با انتشار بیانیهای با توجه به «اخبار نگرانکننده از طرحها و لوایح محدودکننده فعالیت حرفهای روزنامهنگاران» بر «لزوم توجه به حقوق مردم، خواست اهالی صنف و مقتضیات زمانه» تاکید کرد.
پیش از این انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در اطلاعیهای اعلام کرده بود که «آمار روزنامهنگاران بازداشتشده از آغاز اعتراضات اخیر بر مبنای گزارشهای رسمی و غیررسمی حدود ۷۰ نفر بوده که تعدادی از این افراد با قرار وثیقه آزاد شدهاند.»
افشین غلامی، سردبیر ماهنامه تفکر انتقادی، از تاریخ ۲۰ مهر سال جاری تاکنون مفقودالاثر شده است.