جمعه ۱۹ آذر در بیست و سومین سالگرد قتل تبهکارانه محمد مختاری و محمد جعفر پوینده شماری از اعضای کانون نویسندگان ایران به همراه تعدادی از فعالین مدنی و سیاسی بر مزار این دو رهرو آزادی در آرامستان «امامزاده طاهر» کرج گرد آمدند و یادشان را گرامی داشتند.
کانون نویسندگان ایران پیش از این با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود:
«اگر هزار سال بر این قتلها بگذرد، یقیکلنن است که هرگز نخواهیم گذاشت گَرد فراموشی بر جنایت بنشیند؛ ما دادخواه این جنایت و همهی جنایتها، آزادیکشیها و ستمهایی هستیم که یقین داریم بدون دست بردن به ریشههای آن و قطع شجرهی خبیثهی جنایت، نمیتوان هیچ امید داشت که کشتار و حذف فیزیکی مخالفان و حقطلبان تکرار نشود، چنان که تاریخ دو دههی اخیرِ پس از این قتلها گواه روشن این مدعاست.»
محمد مختاری، شاعر، نویسنده، مترجم و عضو هیأت دبیران کانون نویسندگان ایران پنجشنبه ۱۲ آذر در جریان قتلهای زنجیرهای سیاسی به دست مأموران وزارت اطلاعات ایران به قتل رسید.
به یاد همیشه زندهی #محمد_مختاری pic.twitter.com/f0QKKDmZAM
— میرتل گریان (@backyardfemme) December 3, 2021
مقامهای قضایی بعدها اعلام کردند که جسد محمد مختاری روز ۱۳ آذر در بیایانهای امینآباد، پشت کارخانه سیمان ری از سوی عابران کشف و به عنوان مجهول الهویه به پزشکی قانونی تحویل شده بود.
همزمان با انتشار خبر پیدا شدن جسد بیجان مختاری، محمد جعفر پوینده مترجم و یکی دیگر از اعضای کانون نویسندگان هنگامی که برای قرار ملاقاتی عازم دفتر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بود، ربوده شد. جسد بیجان پوینده نیز از سوی ماموران نیروی انتظامی در زیر پل راه آهن بادامک در حوالی شهریار پیدا شد.
از آثار محمد مختاری میتوان به انسان و شعر معاصر، بر شانه فلات، وزن دنیا، سحابی خاکستری، خیابان بزرگ، تمرین مدارا، حماسه زال، رستم و سهراب و هفتاد سال عاشقانه اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: