رئیس سازمان سینمایی درباره فیلم‌های خارجی به تاراج رفته در جشنواره فجر: حق انصراف ندارند

جشنواره حکومتی فجر. عکس: ایران امروز

چهار فیلمساز برجسته اعلام کرده‌‌اند که از نمایش آثارشان در جشنواره فیلم فجر بی‌اطلاع بوده‌اند. سایر فیلم‌های خارجی، به جز دو فیلم یا ساخته ایرانیان است و یا از میان آثار فیلمسازان مهاجر انتخاب شده است. رئیس سازمان سینمایی دولت سرکوبگر به روی خودش نمی‌آورد که این آثار را به تاراج برده‌اند. می‌گوید این فیلمسازان حق انصراف ندارند.

غروب روز شنبه ۱۵ بهمن محمد خزاعی همزمان با نمایش فیلم انیمیشن بچه زرنگ به پردیس سینمایی ملت آمد و پس از تماشای دقایقی از این انیمیشن در جمع خبرنگاران درباره بخش بین‌الملل جشنواره مطرود و متروک فیلم فجر که هنوز شروع نشده است و دربار فیلم‌های به تاراج رفته گفت:

«وقتی حق رایت فیلم پرداخت می شود، حق انصرافی وجود ندارد. در حوزه سینمای داخلی هم همینطور است؛ بنابراین انصراف نمی‌توانند بدهند.»

 رئیس سازمان سینمایی در ادامه افزود:

«حالا اینکه پس از ثبت نام تحت فضایی قرار می‌گیرند و بیانیه‌ای صادر می‌کنند موضوع دیکزی است ولی قبل از حضور در این جشنواره تا الان اتفاق مهمی نیفتاده است. آنها در همان زمان ثبت نام باید این تصمیم را می‌گرفتند.»

ژان پی‌یر و لوک داردن، کارگردانان سرشناس بلژیکی با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که بدون اجازه آن‌ها فیلم «توری و لکیتا» در فهرست فیلم‌های خارجی جشنواره فیلم فجر قرار گرفته و خواستار عدم نمایش فیلم‌شان در جشنواره فیلم فجر شدند. علاوه بر براداران داردن، کامیلا اندینی فیلمساز اندونزیایی و آلیس دیوپ، نویسنده و کارگردان سرشناس فرانسوی، اعلام کردند از نمایش آثارشان در این جشنواره حکومتی بی‌اطلاع بوده‌اند.

ریس سازمان سینمایی اضافه کرد:

«این چهار فیلم خارجی که درباره انصراف آنها بحث شده اصلا در بخش رقابتی نیستند و بیشتر یک فضای نمایشی برای آنها وجود دارد. واقعیت جشنواره فجر هم از قبل مشخص بوده و سیاست‌های آن معلوم است و دوستان در زمانی که فرم پر می‌کردند و گفتند که حاضرند فیلم‌های خود را در اختیار جشنواره فجر قرار دهند میدانند که همه چیز شفاف بوده است. این را هم بگویم که آنقدر به جشنواره امسال فیلم ارسال شده که اگر دوستان زودتر اعلام می‌کردند، سریع جایگزین می‌کردیم و هیچ مشکلی در جایگزینی فیلم‌ها به خاطر تنوع و سطح کیفی آثار نداشتیم.»

  برادران داردن ضمن اعلام همبستگی با ملت ایران یادآوری کرده‌اند که معلوم نیست مسئولان جشنواره حکومتی فیلم فجر چگونه به نسخه‌ای از فیلم «توری و لکیتا» دست یافته‌اند و تولیدکننده فیلم در حال بررسی این موضوع است.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی