زندانیان سیاسی در دو زندان تهران بزرگ و رجاییشهر در دو بیانیه جمهوری اسلامی را مسئول مرگ بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز و عضو کانون نویسندگان ایران دانستند و از «بیتوجهی» نهادهای بینالمللی به کشتن زندانیان سیاسی در ایران انتقاد کردند. زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ (فشافویه) در این بیانیه اعلام کردند:
«کشتن زندانیان سیاسی به روشها و ابزارهای مختلف در جهت تزریق ارعاب و ترس به جامعه طی چند سال اخیر تبدیل به یک روند تکراری برای حکومت ضدبشری جمهوری اسلامی شده است.»
در این بیانیه از این که «بیتوجهی نهادهای حقوق بشری و بینالمللی نسبت به این موضوع باعث شده دستگاه سرکوب و کشتار جمهوری اسلامی دیگر هیچ نگرانی و ترسی بابت پیامدهای بینالمللی جنایتهای خود نداشته باشد و با همکاری دستگاه تبلیغاتی خود از جهتی این جنایت را توجیه و از جهت دیگر به تزریق ارعاب و ترس مبادرت کند» انتقاد شده است.
زندانیان سیاسی فشافویه در ادامه این بیانیه گفتهاند:
«این بیتوجهی باعث شده گارد زندان اوین بدون هیچ دلهره و نگرانی به زندانیان سیاسی که در اعتراض به کشته شدن همبندیشان بکتاش آبتین تحصن کرده بودند حمله کنند و آنها را وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار دهند.»
بکتاش آبتین، نویسنده ایرانی، با اتهاماتی مانند عضویت در کانون نویسندگان ایران و حضور بر مزار جانباختگان قتلهای سیاسی زنجیرهای به ۶ سال زندان محکوم شد و پس از دو بار ابتلا به کرونا و وخامت حال او در زندان، خانوادهاش موفق شدند ۲۲ آذر سال جاری برای او مرخصی بگیرند و به بیمارستان منتقلش کنند. پزشکان برای نجات جانش، او را در اغمای مصنوعی بردند اما درمان موثر نبود و او سرانجام در اثر پیامدهای ابتلا به کرونا در زندانهای کرونایی ایران در بیمارستان ساسان درگذشت. پیکر بیجان شاعر را زیر فشار مأموران امنیتی یکشنبه گذشته دفن کردند.
شماری از زندانیان سیاسی زندان رجاییشهر نیز جان باختن بکتاش آبتین بر اثر بیتوجهی مقامهای زندان نسبت به وضعیت بیماری او را ادامه «قتلهای زنجیرهای» در جمهوری اسلامی دانستند. در این بیانیه آمده:
«بار دیگر لوکوموتیو قتلهای زنجیرهای، در ایستگاه اوین، یکی دیگر از نویسندگان را در بند و زنجیر به کام مرگ کشانید تا به جای آوردن اوجب واجبات را رکورد بزند.»
آنها نیز جمهوری اسلامی را «مسئول مرگ» آبتین معرفی کردند و گفتند:
«میدانیم و باورمندیم که تنها با حضور مسئولانه در کارزارهای دادخواهی و به چالش کشیدن حاکمیت در رابطه با جنایاتی از این دست میتوان مانع از تکرار چنین فجایعی شد.»
در پی درگذشت بکتاش آبتین در زندانهای همیشه کرونایی جمهوری اسلامی و انتشار عکس این شاعر که با پابند در ایام ابتلا به کرونا به تخت زنجیر شده بود و جریحهدار شدن افکار عمومی، سازمان زندانها سه شنبه ۲۱ دی با انتشار اطلاعیهای تلویحا به اذیت و آزار متهمان اعتراف کرد.
در این بخشنامه آمده است که از این پس بازرسی بدنی بدون لباس، استفاده از پابند و چشمبند و کوتاه کردن موی سر و صورت، شکنجه و تحقیر متهم و رفتار تبعیضآمیز با زندانی ممنوع است و مسئولان زندان موظفاند امکان تماس سریع زندانی با خانوادهاش را فراهم کنند.