مهری منتشر کرد: «انجل لیدیز» نوشته خسرو دوامی

انتشارات مهری در لندن به تازگی رمان «انجل لیدیز» نوشته خسرو دوامی را منتشر کرده است. این رمان ماجرای سفر مشترک دو زوج ایرانی به دره مرگ Death Valley در ایالت نوادای آمریکا را روایت می‌کند: سفری عجیب برای سرکشی به مکان‌های ناشناخته که در مسیر داستان و در روند حوادث به تدریح به سفری از بیرون به درون بدل می‌گردد.

خسرو دوامی متولد ۱۳۳۶ تهران است. تحصیلات دانشگاهی‌اش را در آمریکا در رشته مهندسی الکترونیک به پایان رسانده، از سال ۱۹۸۶ به جنوب کالیفرنیا آمده و حالا همراه همسرش مهرنوش مزارعی در شهر کارلزبد در شمال سن دیه‌گو زندگی می‌کند.

نویسنده نام داستان را از فاحشه‌‌خانه‌ای در دره مرگ برگرفته که در دنیای واقعی وجود ندارد.داستان چهار شخصیت اصلی دارد: «اسماعیل»، «مرجان»، «داریوش» و «سوسن»؛ و چندین شخصیت فرعی و غایب. «اسماعیل» راوی رمان، همسر «مرجان» است؛ این دو، دختری دارند به نام «مارال». «مارال»، «تارا»، «پدر داریوش»، «مادر داریوش»، و «پری سیاه» از شخصیت های مؤثر اما غایب هستند. «اسماعیل و مرجان»، با «داریوش و سوسن»، دوستی پرسابقه و محکمی  دارند و هر چهار تن، بین سه تا چهار دهه است که در آمریکا زندگی می‌کنند. اختلاف زناشویی اسماعیل و مرجان به وقایع داستان جهت می‌دهد.

ملیحه تیره‌گل پژوهشگر فقید ادبیات تبعید درباره این رمان می‌نویسد:

«طرفگی‌ی کار دوامی تنها این نیست که از یک زندگی‌ی تیپیک، شخصیت‌های منحصربه فردی آفریده است، بلکه در این جا نیز هست که  تحول ذهنی‌ی آن‌ها را- تا حدِ دیدن و شناختِ میان ماندگی‌هاشان- گام به گام می‌پیماید، و با ذهنیت تصویری‌ی نیرومندی که دارد- گاه با یک تک جمله- ما را نیز در گام‌های خود شریک می‌کند.»

مجموعه داستان هتل مارکوپولو در تهران، برنده جایزه مهرگان ادب سال ۱۳۸۳ و نامزد  نهایی دریافت جایزه‌های بنیاد گلشیری، یلدا و منتقدین مطبوعات بوده است. همین کتاب از طرف منتقدین مطبوعات درایران یکی از ده نامزد نهایی بهترین مجموعه داستان دهه‌ ۱۳۸۰بود.

 از خسرو دوامی نقدها و ترجمه‌هایی در نشریات ادبی داخل و خارج به چاپ رسیده است. او درحال حاضر داستان بلند یاس ایرانی و مجموعه داستان کلوپ بیلیارد آرزو را در دست چاپ دارد.

تهیه کتاب

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی