برای نخستین بار رقابت شش کارگردان زن در جشنواره فیلم کن بر سر نخل طلایی

نشست خبری مدیر جشنواره فیلم کن

جشنواره فیلم کن همواره در سال‌های اخیر با این انتقاد مواجه بود که از فیلمسازان زن غفلت می‌کند.  تی‌یری فرمو اعلام کرد که این بار شش کارگردان زن در بخش اصلی حضور دارند.

تی‌یری فرمو، مدیر جشنواره فیلم کن پنج‌شنبه ۲۴ فروردین / ۱۳ آوریل در یک نشست خبری در پاریس، فهرست فیلم‌های حاضر در هفتادوششمین دوره این جشنواره را اعلام کرد. فرمو گفت: «انتخاب‌های امسال ترکیب خوبی از فیلم‌سازان جوان و پیشکسوتان است.»

برای نخستین بار در تاریخ جشنواره فیلم کن، امسال شش کارگردان زن در بخش رقابت اصلی حضور دارند: کاترین بریلات و جاستین تریه از فرانسه، راماتا تولای سی از سنگال، کوثر بن هنیه از تونس، جسیکا هاسنر از اتریش و آلیس رورواکر‌ از ایتالیا. سال گذشته پنج فیلم‌ساز زن در بخش اصلی جشنواره شرکت داشتند.

فیلم ایرانی «آیات زمینی» به کارگردانی علی عسگری و علیرضا خاتمی در بخش نوعی‌ نگاه جشنواره امسال حضور دارد. حضور فیلم‌سازان بزرگ در بخش رقابت اصلی هفتادوششمین جشنواره کن برجسته است؛ از جمله ویم وندرس، نوری بیلگه جیلان، وس اندرسون، کن لوچ، نانی مورتی، آکی کوریسماکی، هیروکازو کورئیدا و تاد هینز.

اسامی فیلم‌های بخش رقابتی از این قرارند: روزهای عالی (ویم وندرس)، بلوط پیر (کن لوچ)، شهر سیارکی (وس اندرسون)، برگ‌های افتاده (آکی کوریسماکی)، درباره علف‌های خشک (نوری بیلگه جیلان)، خورشید آینده (نانی مورتی)، راپیتو (مارکو بلوکیو)، می‌دسامبر (تاد هینز)، آناتومی یک سقوط (جاستین تریه)، کلاب زیرو (جسیکا هاسنر)، چهار دختر (کوثر بن هنیه)، کایمر (آلیس رورواکر)، هیولا (هیروکازو کورئیدا)، منطقه مورد علاقه (جاناتان گلیزر)، شور دودین بوفانت (تران آن هونگ)، آخرین تابستان (کاترین بریلات)، فایربرند (کریم آینوز) و بانل و آدام (راماتا تولای سی). «محبوب» ساخته کارگردان و بازیگر زن فرانسوی «مایوین»، فیلم افتتاحیه این دوره از جشنواره است.

 هفتادوششمین دوره جشنواره فیلم کن از ۲۶ اردیبهشت تا ۶ خرداد (۱۶ تا ۲۷ ماه مه) برگزار می‌شود و روبن اوستلوند، کارگردان سوئدی و برنده دو نخل طلا از جشنواره کن، ریاست هیئت داوران بخش مسابقه اصلی را برعهده دارد.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی