دولت سرکوبگر برای شکستن تحریم جشنواره فیلم فجر به اولویت‌بندی اکران فیلم‌ها متوسل شد

جشنواره حکومتی فجر. عکس: ایران امروز

در پی تحریم جشنواره فیلم فجر از سوی شماری از سینماگران، سازمان سینمایی وزارت ارشاد اعلام کرد «اولویت اکران سال ۱۴۰۲ با آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر خواهد بود».

روح‌الله سهرابی، مدیرکل اداره نظارت سازمان سینمایی، با اعلام این خبر گفت:

«آن دسته از فیلم‌هایی که در جشنواره فجر شرکت نکرده باشند و یا فرصت چند ماهه اکران را از دست داده باشند در اولویت‌های بعدی اکران قرار خواهند گرفت.»

برخی از رسانه‌ها، فهرست ۳۷ فیلم برای جشنواره فجر را منتشر کرده‌اند و برخی دیگر از متوقف بودن همان فیلم‌ها و عدم حضور در جشنواره خبر داده‌اند.

وب‌سایت «عصر ایران» اما رقمی را که وزیر ارشاد اعلام کرده مورد تردید قرار داده و نوشته است:

«سال گذشته براساس اعلام روابط عمومی جشنواره، تعداد ۹۴ فیلم بلند سینمایی متقاضی حضور در این دوره بودند که از میان آن‌ها ۷۴ فیلم به هیئت انتخاب جشنواره ارائه شدند و نهایتاً ۲۲ فیلم به بخش سودای سیمرغ راه یافتند. آیا ۷۵ از ۹۴ بیشتر است؟»

«عصر ایران» افزوده است که اگر منظور وزیر ارشاد مجموعه فیلم‌های بخش ملی و «بین‌المللی» جشنواره فجر باشد، سال گذشته بخش «بین‌المللی» جشنواره اصلاً برگزار نشد.

جشنواره فجر امسال ظاهراً باز به شکل «بین‌المللی» برگزار می‌شود و هیچ بعید نیست برای موفق جلوه دادن این دوره، جمهوری اسلامی فیلم‌های خارجی بیشتری را از کشورهای هم‌پیمانش وارد جشنواره کند.

خانه سینمای ایران اوایل آذر سال جاری در اعتراض به ادامه خشونت‌ها علیه مردم ایران و به دلیل احضار و بازداشت پی در پی اعضا خود هشدار داد چنانچه تهدید‌ها و بازداشت‌ها علیه سینماگران پایان نیابد و سینماگران بازداشت شده آزاد نشوند، از اعضای خود خواهد خواست دست به اعتصاب زده، از همکاری با پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی خودداری کرده و در برابر سازمان سینمایی تحصن کنند. این تحصن با تهدید وزارت ارشاد اسلامی برگزار نشد. به گزارش روزنامه شرق بیش از یکصد تن از هنرمندان سینما و تئاتر و موسیقی در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت یا ممنوع‌الخروج شده‌اند. شمار ممنوع‌الکارها معلوم نیست.

 محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت ارشاد، یکشنبه گذشته تأکید کرد که جشنواره‌های حکومتی فجر «آبروی جمهوری اسلامی» است و اعتراف کرد که برگزاری این جشنواره‌ها با توجه به تحریم هنرمندان کار دشواری‌ست.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی