کانون فیلمسازان مستقل ایران: جشنواره فیلم فجر بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست‌های فرهنگی سرکوبگرانه جمهوری اسلامی است

تحریم جشنواره‌ای که روی خون معترضان برگزار می‌شود: یک اقدام ضروری

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران با صدور بیانیه‌ای از جشنواره‌ها و سازمان‌های سینمایی جهان خواست که با تحریم جشنواره فیلم فجر در کنار معترضان ایرانی بایستند و پیام «زن، زندگی، آزادی» را به گوش جهانیان برسانند.

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران  در این بیانیه یادآوری کرده است که جشنواره فیلم فجر «بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست‌های فرهنگی سرکوبگرانه جمهوری اسلامی» است و در سال جاری این جشنواره حکومتی با توجه به قیام مردم ایران با صدها کشته از جمله ده‌ها کودک و نوجوان که در اعتراضات با گلوله مأموران به قتل رسیدند، تلاشی برای «سرپوش گذاشتن» بر خون‌های ریخته شده «کودکان، دختران و جمانان معترض ایرانی» است و «هدفی جز تبلیغ رژیم از طریق جعل تصاویر و تظاهر به عادی‌نمایی شرایط دهشت‌بار کنونی در ایران ندارد». در ادامه این بیانیه آمده است:

 «حکومت جمهوری اسلامی در هر صورت این جشنواره نمایشی را آن‌گونه که می‌خواهد با کاتالوگی جعلی ولی خوش آب و رنگ برگزار خواهد کرد تا وانمود کند در ایران هیچ اتفاقی نیفتاده و زندگی جریان عادی خود را طی می‌کند.»

 محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد اسلامی، چهارشنبه هفته گذشته در روند عادی‌سازی شرایط بحرانی حکومت، فضای جشنواره فجر را مطلوب خوانده و گفته بود:

«تاکنون ۷۵ فیلم به جشنواره امسال رسیده و بررسی آن‌ها در حال انجام است؛ تعداد فیلم‌ها هم از سال گذشته بیشتر است و تعداد افرادی که دخالت دارند نیز خیلی بیشتر از سال قبل است.»

در همان حال برخی از رسانه‌ها، فهرست ۳۷ فیلم برای جشنواره فجر را منتشر کرده‌اند و برخی دیگر از متوقف بودن همان فیلم‌ها و عدم حضور در جشنواره، خبرهایی منتشر کردند.

 «عصر ایران» رقمی را که وزیر ارشاد اعلام کرده مورد تردید قرار داده و نوشته است:

«سال گذشته براساس اعلام روابط عمومی جشنواره، تعداد ۹۴ فیلم بلند سینمایی متقاضی حضور در این دوره بودند که از میان آن‌ها ۷۴ فیلم به هیئت انتخاب جشنواره ارائه شدند و نهایتاً ۲۲ فیلم به بخش سودای سیمرغ راه یافتند. آیا ۷۵ از ۹۴ بیشتر است؟»

«عصر ایران» افزوده است که اگر منظور وزیر ارشاد مجموعه فیلم‌های بخش ملی و «بین‌المللی» جشنواره فجر باشد هم، سال گذشته بخش «بین‌المللی» جشنواره اصلاً برگزار نشد.

جشنواره فجر در سال خونین ۱۴۰۱ ظاهراً باز به شکل «بین‌المللی» برگزار می‌شود و هیچ بعید نیست برای موفق جلوه دادن این دوره، جمهوری اسلامی فیلم‌های خارجی بیشتری را از کشورهای هم‌پیمانش وارد جشنواره کند.

مانی حقیقی، کارگردان سینمای ایران ۲۸ آذرماه در ویدئویی که در اینستاگرام خود منتشر کرده بود خطاب به وزیر ارشاد گفته بود:

«ما عزاداریم و در چهارگوشه این کشور داریم جسد عزیزان‌مان را خاک می‌کنیم، وقت نداریم برات برقصیم.»

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی