خانه موسیقی اعلام کرد، نوید افقه، موسیقیدان و نوازنده برجسته تنبک، ظهر شنبه ۵ آذر با سپردن وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شد. دستگیری نفقه با انتقاد گسترده هنرمندان در داخل و خارج از کشور روبهرو شده بود. کیهان کلهر موسیقیدان سرشناس ایرانی در واکنش به این بازداشت نوشته بود:
«تنی از پاکترین و نجیبترین و داناترین مردم ایران در زندان حاکم شب است. کسی که سالهاست شاهدم، با وجود تمام ناملایمات و سختیها که گریبان اهل هنر را گرفته در برابر هیچ قلدر صاحب زوری سر خم نکرد. نوید افقه هنرمندیست که فقط درد مردم را فریاد نزده، او درد مردم را زیسته.»
خانه موسیقی اعلام کرده است که ۲۱ هنرمند موسیقی در زندان های جمهوری اسلامیاند.
همزمان با آزادی نفقه، برادر حسین رونقی فعال سیاسی نیز در توییتر نوشت:
«حسین امشب با قرار وثیقه آزاد شد تا تحت درمان قرار گیرد. با تشکر از همراهی و همصدایی هموطنان عزیزم که صدای ما بودند.»
رونقی در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران در ۲ مهر بازداشت شد و پس از آنکه در زندان اوین مورد شکنجه قرار گرفت، دست به اعتصاب غذای تَر زد که باعث وخامت حال او شد و در ۲۲ آبان به بیمارستان دی منتقل شد. به گفته زلیخا موسوی (مادر) و احمد رونقی (پدر) گفته بودند: ضابطان قوهٔ قضاییه هر دو پای پسر آنها را شکستهاند و در ادارهٔ اطلاعات تبریز گفتهاند که اگر مصاحبه کنید کل خانوادهتان را نابود میکنیم.
خبرگزاری امنیتی فارس نیز گزارش داده بود که وریا غفوری، کاپیتان سابق استقلال و بازیکن فعلی تیم فولاد که پنجشنبه گذشته پس از پایان تمرین تیم خوزستانی دستگیر شده بود شامگاه شنبه ۵ آذر با قید وثیقه آزاد شده است.
خبرگزاری دولت (ایرنا) اما اعلام کرد که برخلاف خبر برخی رسانهها وریا غفوری تاکنون آزاد نشده است. ایرنا نوشت:
«پیگیریها از منابع آگاه از احتمال آزادی غفوری در روز یکشنبه پس طی مراحل قضایی و اداری حکایت دارد.»
شورای حقوق بشر سازمان ملل پنجشنبه ۳ آذر در سیوپنجمین نشست ویژه خود به تشکیل یک کمیته حقیقتیاب جدید برای انجام تحقیقات درباره گزارشهای «نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اعتراضاتی که پس از ۲۵ شهریور آغاز شد» رای مثبت داد.
این نخستینبار است که چنین کمیتهای برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران تشکیل میشود.
ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با اعلام این که اکنون «یک بحران حقوق بشری تمام عیار» در ایران وجود دارد، از جمهوری اسلامی خواسته بود به استفاده غیرضروری زور علیه معترضان پایان دهد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین گفت بر اساس اطلاعات رسیده به این نهاد، تاکنون حدود چهارده هزار نفر از جمله کودکان در جریان اعتراضات جاری در ایران بازداشت شدهاند که به گفته او «این رقم بهتآور است».
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در عین حال از افزایش هشداردهنده اعدامها در ایران ابزار نگرانی کرد.