اعلام همبستگی گروهی از شاعران آمریکایی با همکاران بازداشتی‌شان در ایران

عکس: رادیو زمانه. شمار اندکی از شاعران، نویسندگان و هنرمندان بازداشتی. مشت نمونه خروار

سپیده جدیری، شاعر ایرانی فهرستی از برخی شاعران و نویسندگان بازداشتی در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی را در اختیار چارلز برنستین، شاعر شناخته شده آمریکایی و برنده‌ جایزه معتبر «بولینجن» قرار داده است. برنستین در حمایت از شاعران و نویسندگان بازداشتی در ایران نامه‌ای نوشته و به امضای  ۲۷ شاعر آمریکایی رسانده است. شاعران آمریکایی به همتاهای ایرانی خود که پشت میله‌های زندان‌های جمهوری اسلامی‌اند نوشته‌اند: ما شما را می‌بینیم، به شما اهمیت می‌دهیم و در کنار شما هستیم و می‌خواهیم در آینده آثار شما را بخوانیم.

نامه شاعران در همبستگی با شاعران زندانی ایران

به عنوان شاعران آمریکایی که زندگی خود را وقف آزادی بیان کرده‌ایم، از حملات به شاعران و نویسندگان همکارمان در ایران برآشفته‌ایم. در حالی که اخبار هولناک حملات [نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی] به زنان و دختران و به مردان و پسران [معترض] منتشر می‌شود، حمله به شاعران و نویسندگان ایرانی چنانکه شایسته و بایسته است گزارش نشده. ما به این شاعران و نویسندگان می گوییم: ما شما را می‌بینیم، به شما اهمیت می‌دهیم و در کنار شما هستیم و می‌خواهیم در آینده آثار شما را بخوانیم. شعر مهم است – هم در ایالات متحده و هم در ایران و زندانی شدن ادیبان ایران حمله به همه ماست.

 در ادامه از آتفه چهارمحالیان، امیرحسین بریمانی، سعید هلیچی، نازنین کی نژاد، آرش گنجی، علیرضا ایزدی، حمید جعفری نصرآبادی، توماج نورایی، آرش رمضانی، امیرحسین آتش، نصیبه نامی فر، محمد طراوت روی، کاوه و یاشار دارالشفا، رضا خندان مهابادی، کیوان مهتدی، خسرو صادقی بروجنی و نازنین محمد نژاد، کیوان باژن، ریزان احمدی، کرم‌الله سلیمانی، مژگان کاووسی، مهوش ثابت، ارغوان وثوق انصاری، محسن زهتابی، حنیف خورشیدی، محمد رضائیان، فرهنگ روشنی و همچنین منصوره موسوی (نویسنده و پژوهشگر مطالعات زنان) نام برده شده که از این میان منصوره موسوی و محمود طراوت روی در این فاصله آزاد شده اند.

برخی از امضاکنندگان این نامه عبارتند از آن والدمن، پی‌یر ژوریس، جروم روتنبرگ و چارلز برنستین.

رادیو زمانه در دو فهرست کامل تر آثار این شاعران، نویسندگان و هنرمندان را معرفی کرده است. زمانه قرار است فهرست سوم و چهارمی را هم منتشر کند.

در رادیو زمانه:

[فهرست اول] [فهرست دوم]

در همین زمینه:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی