فرامرز اصلانی، ترانهسرا، خواننده و آهنگساز ایرانی، در اثر ابتلا به بیماری سرطان در ۶۹ سالگی در آمریکا درگذشت. مرجان اصلانی، همسر او در در صفحه رسمی اینستاگرام این خواننده و آهنگساز ایرانی خبر درگذشت همسرش را تأیید کرد.
فرامرز اصلانی ۱۴ اسفند سال ۱۴۰۲ از ابتلای خود به سرطان خبر داده بود.
او ۲۲ تیر ۱۳۳۳ در تهران متولد شد. پدرش، حسین اصلانی، نوازنده تار و سهتار بود و مادرش، مهین تفضلی، صدای زیبایی داشت و به خوانندگی علاقهمند بود. اصلانی نوازنده ماهر گیتار بود.
به گزارش رادیو زمانه اصلانی پس از گذراندن دوره دبیرستان در ایران، در سال ۱۳۵۲ برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در رشته روزنامهنگاری در دانشگاه لندن مشغول به تحصیل شد. در همان ایام نوازندگی گیتار را به صورت حرفهای آغاز کرد. او در سال ۱۳۵۴ اولین آهنگ خود را با نام «دلم واسه تو تنگ شده» منتشر کرد.
اصلانی در سال ۱۳۵۶ پس از پایان تحصیلاتش به ایران بازگشت و به عنوان روزنامهنگار در روزنامه تهران ژورنال که به زبان انگلیسی منتشر میشد مشغول به کار شد. اصلانی نخستین بار در برنامه «هوای تازه» از پرویز غریب افشار به همگان معرفی شد و دو بار هم فریدون فرخزاد او را به شو «میخک نقرهای» دعوت کرد و زمینهساز شهرت او شد. برگزاری یک کنسرت برای بازسازی محله پامنار تهران و پخش این برنامه از تلویزیون ملی ایران او را به یک خواننده نامآشنا بدل کرد.
او در سال ۱۳۵۵ آلبوم «دلمشغولیها» را منتشر کرد که شامل آهنگهای مشهوری مانند «اگه یه روز»، «دل اسیره» و «دیوار» بود. این آلبوم نام او را بر سر زبانها انداخت. همه ترانههای این آلبوم از سرودههای خود اوست. علاوه بر این آلبوم «به یاد حافظ» نیزاز او در ایران، همزمان با وقوع انقلاب ایران منتشر شد.
اصلانی در این آلبوم که فقط با یک ساز اجرا شده، شعر حافظ را به گونهای که خود درک کرده، اجرا میکند. او درباره دشواریهای این کار گفته است:
در آن زمان همه میگفتند که آقا مثلاً با یک گیتار میخواهی بنشینی شعر حافظ را بخوانی؟ گفتم، چرا نه؟ مگر اشعار حافظ را با سنتور نمیخوانند، مگر با تار نمیخوانند؟ خب این هم بیان من است از چیزی که دریافت میکنم.
رادیو زمانه مینویسد: فرامرز اصلانی با تلفیق موسیقی پاپ غربی با شعر کلاسیک فارسی، سبکی منحصر به فرد در موسیقی ایران را به وجود آورد. صدای گرم و دلنشین او، نوازندگی ماهرانه گیتار و تعلق خاطر او به اشعار کهن فارسی، آثاری ماندگار از او در موسیقی ایران به یادگار گذاشت.
او از نخستین نسل خوانندگان ایرانی بود که خارج از محدوده مثلث ترانهسرا، آهنگساز و خواننده فعالیت میکرد.
با وقوع انقلاب، اصلانی در سال ۱۳۵۸ ناگزیر به انگلستان پناه برد و چندی بعد نیز به لسآنجلس رفت.
او در خارج از ایران نیز به فعالیتهای موسیقی خود ادامه داد و آلبومهای متعددی منتشر کرد. از جمله آلبومهای مشهور او در این دوران میتوان به «روزهای ترانه و اندوه» (۱۳۶۴)، «به یاد حافظ» (۱۳۷۴) و «اندوه» (۱۳۸۳) اشاره کرد.
اصلانی همواره چه در سال ۱۳۸۸ و چه در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» با حرکتهای اعتراضی مردم همراه بود.
در سال ۱۳۹۷، گزیدهای از ترانههای فرامرز اصلانی در کتابی به نام «روزهای ترانه و اندوه: گزینهٔ ترانههای فرامرز اصلانی» در ایران منتشر شد.
فدرا و رکسانا، دو دختر او نیز در زمینه موسیقی فعالیت میکنند.