مراسم تشییع داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر برگزار شد

به گزارش رادیو فردا مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر صبح چهارشنبه ۲۶ مهر در تهران با حضور پرتعداد نیروهای ضدشورش برگزار شد و حاضران در جریان آن بارها شعارهای اعتراضی همچون «زن زندگی آزادی» و «قاتلان قاتلان رسوا باید گردند» سر دادند.

مونا مهرجویی، دختر داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر، در مراسم تشییع پدر و مادرش گفت: «احساس می‌کنم پدر و مادرم شانه‌هایم را گرفته‌اند و می‌خواهند که سرپا بمانم.» او در این مراسم، جمله پدرش مبنی بر اینکه «قاتلین میان ما هستند» را نیز تکرار کرد.

در مراسم تشییع‌جنازه مهرجویی و محمدی‌‌فر سینماگران مطرحی چون چون مسعود کیمیایی، بهمن فرمان‌آرا، احمدرضا درویش، فرهاد اصلانی، مانی حقیقی و جعفر پناهی حضور داشتند.

در پیام کانون کارگردانان سینمای ایران که در مراسم روز چهارشنبه خوانده شد، آمده بود که این انجمن خواهان مجازات «خیلی سریع‌تر قاتلان داریوش مهرجویی» است.

همچنین پیشتر صد نفر از سینماگران و اهل فرهنگ افغانستان از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خواستند که «هرچه زودتر» عاملان «قتل وحشتناک» داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر را شناسایی کند و به عدالت بسپرد.

پیکر این زوج هنرمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده خواهد شد.

انتشار تصاویر غرق در خون مهرجویی و همسرش یک روز قبل از برگزاری تشییع جنازه آن‌ها

یک روز قبل از برگزاری تشیع جنازه داریوش مهرحویی و همسرش وحیده محمدی‌فر، در یک کانال تلگرامی گمنام با نام «مهرجو» با فقط یک پست، عکس جنازه سلاخی شده این دو در محل سکونت آن‌ها، در شهرک زیبادشت کرج منتشر شد.

مهرجویی در بالکن ویلا، روی موزائیک‌ها، کنار یک رخت‌آویز به پشت روی زمین افتاده و غرق در خون است و وحیده محمدی‌فر هم در یکی از اتاق‌خواب‌ها، کنار تخت‌خواب روی زمین افتاده، پیراهن و شلوار او غرق در خون و دهانش خونین است، لبه فرش کنار زده شده و در همان حال سر او به یک میز چرخ‌دار تکیه دارد.

بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد اعلام کرده است که گفت‌‌وگو با محمدی‌فر، همسر مهرجویی قبل از قتل، «گفت‌وگویی بلند بود که به دلیل بردن نام برخی افراد و اسامی در آن‌ها، اعتماد از چاپ کامل این گفت‌وگو خودداری کرده است.»

بهزادی همچنین می‌افزاید یکی از دلایلی که فایل کامل این گفت‌وگو منتشر نمی‌شود این است که در این مصاحبه «برخی افراد از سوی مرحومه محمدی‌فر متهم شده بودند و چون هنوز از قتل ایشان خبر نداشتیم، اعتماد نمی‌توانست بدون اسناد و مدارک معتبر اتهامی را به فرد یا گروهی وارد سازد.»

کامبیز نوروزی، حقوقدان در یادداشتی که در همین زمینه در روزنامه اعتماد منتشر کرده با بررسی سناریوهای ممکن از جمله قتل انتقام‌جویانه یا قتل ناشی از سرقت، این نوع قتل را بر اساس شواهد و قرائن موجود، احتمالا «قتل ارعابی» خوانده است. او می‌نویسد:

«مقصود از قتل ارعابی قتلی است که کسانی غیر از مقتول یا مقتول‌ها را بترساند. در این نوع قتل، مقتول هدف اصلی قاتل نیست، بلکه ترساندن دیگران، یا حتی کل جامعه از چیزی یا چیزهایی هدف اصلی قاتل است. در این نوع قتل‌ها قربانی از میان کسانی انتخاب می‌شود که بسیار مشهور و خوشنام بوده و نام‌شان ارزش خبری بالایی داشته باشد.»

نوروزی در یادداشت خود می‌نویسد قتل‌های ارعابی تبدیل به بمب خبری می‌شوند و «هر اندازه قتل فجیع‌تر و خشن‌تر باشد، نمایشی‌‌تر است» و عاملان قتل‌های ارعابی «افرادی حرفه‌ای» هستند و از این رو «این نوع قتل‌ها را باید در زمره قتل‌های سازمان‌یافته تلقی کرد.»

او با بیان این که سناریوی «قتل ارعابی» با اجزا و عناصر واقعه سازگارتر است می‌پرسد: «اگر چنین باشد پرسش‌هایی پیش می‌آیند. مانند اینکه چه کسانی به دنبال ارعاب جامعه‌اند؟ با این قتل‌ها قرار بوده است چه کسانی از چه چیزی بترسند و مرعوب شوند؟ چه کسانی جلو و پشت صحنه این قتل تاریخی قرار دارند؟»

نسرین ستوده در واکنش به قتل داریوش مهرجویی و همسرش نوشته بود: «این خبر در حافظه تاریخی هر ایرانی، یادآور قتل فجیع داریوش فروهر و همسرش است که به سالگرد قتل آنان نزدیک می‌شویم.»

ستوده در پیام کوتاهی در شبکه‌های اجتماعی افزوده بود:

«آیا این قتل هم سیاسی است؟ این قتل سیاسی باشد یا نباشد، علت پافشاری ما برای رفراندوم جهت برقراری حکومتی معمولی را توضیح می‌دهد. چون در خوشبینانه‌ترین حالت، این حکومت قادر به برقراری امنیت نیست.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی