تحریم جشنواره فجر اعلام نام فیلم‌های بخش سیمرغ را به تعویق انداخت

جشنواره حکومتی فجر. عکس: ایران امروز

دبیرخانه جشنواره فیلم فجر در تازه‌ترین اطلاعیه‌اش خبر داد که اعلام اسامی فیلم‌های بخش سودای سیمرغ به تعویق افتاد. طبق جدول زمان‌بندی قرار بود اسامی فیلم‌های بخش سودای سیمرغ، پنجشنبه ۱۵ دی‌، اعلام شود.

در اطلاعیه جشنواره حکومتی فجر آمده است:

«با توجه به شرایط کشور در ماه‌های گذشته که روند تولید آثار سینمایی را با تاخیر همراه کرد، بنابر درخواست برخی از صاحبان آثار مبنی بر اختصاص زمان بیشتر جهت تحویل نسخه نهایی فیلم، با موافقت دبیر جشنواره این زمان تمدید شد.»

دبیرخانه جشنواره فجر اوایل آذر اعلام کرده بود که ۷۵ فیلم برای حضور در بخش سودای سیمرغ درخواست داده‌اند اما با توجه به تحریم جشنواره از طرف سینماگران ایرانی نه‌تنها نام فیلم‌ها مشخص نیست، بلکه ترکیب هیئت انتخاب بخش سودای سیمرغ نیز در از ابهام قرار دارد.

روح‌الله سهرابی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی سینماگران را تهدید کرده است که سینماگرانی که‌ نخواهند در جشنواره فیلم فجر شرکت کنند، فرصت اکران را از دست می‌دهند. با این حال سالن‌های سینما خالی از تماشاگر است و در مجموع زندگی فرهنگی مردم در محاق قرار گرفته است. بحران معیشتی هم سهم کالاهای فرهنگی در سبد خانوارها را کاهش داده.

جشنواره فجر امسال ظاهراً باز به شکل «بین‌المللی» برگزار می‌شود و هیچ بعید نیست برای موفق جلوه دادن این دوره، جمهوری اسلامی فیلم‌های خارجی بیشتری را از کشورهای هم‌پیمانش وارد جشنواره کند.

خانه سینمای ایران اوایل آذر سال جاری در اعتراض به ادامه خشونت‌ها علیه مردم ایران و به دلیل احضار و بازداشت پی در پی اعضا خود هشدار داد چنانچه تهدید‌ها و بازداشت‌ها علیه سینماگران پایان نیابد و سینماگران بازداشت شده آزاد نشوند، از اعضای خود خواهد خواست دست به اعتصاب زده، از همکاری با پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی خودداری کرده و در برابر سازمان سینمایی تحصن کنند. این تحصن با تهدید وزارت ارشاد اسلامی برگزار نشد. به گزارش روزنامه شرق بیش از یکصد تن از هنرمندان سینما و تئاتر و موسیقی در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت یا ممنوع‌الخروج شده‌اند. شمار ممنوع‌الکارها معلوم نیست.

محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت ارشاد با صراحت گفته بود که جشنواره‌های حکومتی فجر «آبروی جمهوری اسلامی» است و اعتراف کرده بود که برگزاری این جشنواره‌ها با توجه به تحریم هنرمندان کار دشواری‌ست.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی