بانگ‌نما – رضا علامه‌زاده: دست بلند سانسور و ترور جمهوری جهالت اسلامی

رضا علامه زاده، پوستر: ساعد

سلمان رشدی جمعه ۱۲ اوت/۲۱ مرداد در غرب ایالت نیویورک در یک برنامه ادبی با چاقو مورد حمله قرار گرفت. بنا به اعلام خانواده رشدی جراحاتی که به این نویسنده وارد شده به حد و به گونه‌ای است که «زندگی او را تغییر خواهد داد». خانواده رشدی گفته‌اند که به «شوخ‌طبعی» این نویسنده با وجود «شدت جراحاتش» خدشه‌ای وارد نشده است.

رضا علامه زاده در فردای سوءقصد به رشدی، برای یادآوری ترور نماهایی از یک فیلم تاریخی از ساخته‌های خودش را منتشر کرد: شب بعد از انقلاب. علامه زاده در توضیح این فیلم نوشته است:

«حمله‌ی جنایت‌کارانه به سلمان رشدی چنان ذهنم را آشفته کرد که تا ننشستم و این کلیپ کوتاه را از فیلم مستند بلندم “شب بعد از انقلاب” تدوین نکردم، آرام نگرفتم. «شب بعد از انقلاب» را بلافاصله بعد از فتوای قتل سلمان رشدی توسط خمینی جلاد برای تلویزیون هلند ساختم که در همان سال ۱۹۸۹ از تلویزیون‌های بسیاری در اروپا و امریکا پخش، و در جشنواره‌های حقوق بشری نمایش داده شد.
با آرزوی بهبودی برای او، این کلیپ دو دقیقه‌ای برگرفته از فیلم پنجاه دقیقه‌ای‌ام را در این‌جا می‌گذارم.»

فیسبوک علامه زاده

باید توجه داشت که از سال  ۱۹۸۹ که فتوا صادر شد تا چند سال بعد از صدور فتوا  نویسندگان و فعالان سیاسی تبعیدی ایرانی در خارج از کشور با ترور مواجه بودند. قتل شاپور بختیار در ۶ اوت ۱۹۹۱ و همچنین واقعه میکونوس در سال ۱۹۹۲ و ترور فریدون فرخزاد در تابستان همان سال جامعه تبعیدی ایرانیان را به تلاطم افکنده بود.

هنگامی که پلیس آلمان خانه یکی از متهمان حمله به میکونوس را تفتیش می‌کرد به فهرستی از نام‌های یکصد نفر از فعالان سیاسی، نویسندگان و هنرمندان تبعیدی ایرانی دست یافت که به «فهرست ترور» مشهور شد. نام نسیم خاکسار و رضا علامه‌زاده در این فهرست بود. رضا علامه‌زاده دست به کار شد و فیلم «جنایت مقدس» را ساخت. 

ما در «بانگ» سوءقصد به سلمان رشدی را «تیغ کشی جاهل و جهالت بر آزادی بیان» می‌دانیم.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی