جایزه ادبی «واو» از میان چهار رمان: «چهارده سالگی بر برف» نوشته حسین آتشپرور، «طبرخون» نوشتهی محسن فاتحی، «مرد کبود» نوشتهی پیام عزیزی و «وقتی ما همه مردیم» نوشته مهدی احمدیان، رمان «مرد کبود» را به عنوان رمان برگزیده جایزه ادبی واو معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایبنا، هیٔت دبیران این جایزه ادبی اعلام کردند به خاطر «آفرینش جنونی تمامعیار در فضایی وهمآلود، بازتاب در خور توجه هویت هزارپاره انسان معاصر در این جنون و نثر و زبانی روان و روایتی ساختارمند و گیرا» «مرد کبود» نوشته پیام عزیزی را به عنوان رمان متفاوت سال ۱۳۹۸ برگزیدند.
همه این مضامین، جنون و مسأله هویت از مهمترین درونمایههای برخی از آثار شاخص در سالهای قبل از انقلاب، بعد از «ملکوت» بهرام صادقی است. قهرمان این داستانها روشنفکران آرمانباخته و ولگردانیاند که بر زمینهای شاد – غمگین به مقابله با جهانی بیرحم میروند.
جایزه ادبی «واو» نشر «نیماژ» و علیرضا اسدی جنتی را به عنوان بهترین ناشر رمان متفاوت سال ۹۸ معرفی کرد.
داوران این مرحله از جایزه «واو» رویا دستغیب، مجتبی هوشیار محبوب و فائزه سید شاکری بودند.
فائزه سید شاکری دبیر این جایزه، رمان «چهاردهسالگی بر برف» نوشته حسین آتشپرور را برای نثر و زبان شفاف، پاکیزه، یکدست و در خور توجه و همچنین سیالیت روان روایت میان خیال و واقعیت به عنوان رمان شایسته تقدیر سال ۱۳۹۸ معرفی کرد.
«چهارده سالگی بر برف» اثری متفاوت از دیگر کارهای حسین آتشپرور است. در این داستان همه چیز در یک جابحایی – جانشینی و در نهایت استعاره و عدم قطعیت میگذرد.
به تازگی رمان «ماه تا چاه» به قلم آتشپرور توسط نشر مهری در لندن منتشر شده است.
«ماه تا چاه» نوشته حسین آتشپرور در مسیر حرکت در خیابان تهران، کوه – سنگی و خیابان امام رضا، هر سه از مهمترین آدرسهای مشهد اتفاق میافتد. داستان را نویسندهای تعریف میکند که در جستوجوست: در جستوجوی خیابانی که نماد شهر مشهد باشد و او بتواند در داستانش آن خیابان را به عنوان خیابانی که دارای هویت تاریخی است به کاربندد، اما طبعاً چنین خیابانی را نمییابد. مشهد، از مهمترین شهرهای ایران به عنوان یک شهر بیهویت؟ مشهد، به عنوان قهرمان و ضد قهرمان یک رمان به قلم یکی از مهمترین نویسندگان استان خراسان؟ نشریه ادبی بانگ درباره این رمان میزگردی با حضور نویسنده برگزار کرده بود.