جولیا دونالدسون: کودکان در دوران کرونا به کتاب‌های بیشتری نیاز دارند

از جولیا دونالدسون، نویسنده ادبیات کودک کتاب تازه‌ای منتشر می‌شود: «کرم ابریشم، خرس پشمی». مهم‌ترین ویژگی آثار او این است که راحت‌طلبی و عافیت‌اندیشی را از کودکان می‌گیرد و آن‌ها را با واقعیت‌ها درگیر می‌کند. یکی از واقعیت‌های جهان ما همه‌گیری کروناست.

جولیا دونالسون، نویسنده مجموعه داستان‌های گروفلو در مصاحبه با ایندپندنت هشدار داد که پوشیدن ماسک در مدارس ممکن است از نظر روحی بر کودکان اثر سوء بگذارد.

«ماسک‌ها مرا نگران می‌کنند. نگران سلامت روانی کودکان هستم. فکر می‌کنم هر چه زودتر اجبار به پوشیدن ماسک برطرف شود، برای کودکان بهتر است.»

دونالدسون در ادامه این مصاحبه گفت:

«فکر نمی‌کنم به اندازه کافی درباره فواید [رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس] و مضراتش فکر شده باشد. نمی‌گویم بستن مدارس تصمیم غلطی بود. می‌گویم خوب است درباره این مسأله بیشتر تحقیق شود.»

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است که در ایران برای افراد زیر ۱۸ سال واکسن موجود نیست. قرار است مدارس در سال تحصیلی آینده بازگشایی شوند. در سال تحصیلی قبلی بسیاری از دانش‌آموزان ایرانی به ویژه دانش‌آموزانی که در مناطق کم‌برخوردار زندگی می‌‌کنند به دلیل عدم دسترسی به اینترنت از آموزش مجازی محروم مانده بودند.

«گروفلو» مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین اثر جولیا دونالسون داستان موش کوچولویی است که در جنگل به ترتیب با روباه، جغد و مار رو‌به‌رو می‌شود و برای ترساندن آن‌ها ادعا می‌کند با موجودی به نام «گروفالو» قرار ملاقات دارد و وقتی از ظاهر ترسناک و غذاهای مورد علاقه گرفالو صحبت می‌کند، هر سه فرار می‌کنند؛ اما موجود بعدی که موش با او رو‌به‌رو می‌شود، یک گروفلوست و غذای مورد علاقه‌اش هم موش است. این کتاب را گروه تئاتر دریچه به کارگردانی نیلوفر بیضایی به شکل آوایی اجرا کرد و ما هم در بانگ آن را به رایگان در اختیار خوانندگان قرار دادیم. آزاده طاهایی این کتاب را ترجمه کرده است. دومین تجربه ما «بچه گروفلو» از جولیا دونالدسون است که آن را در نوبت بعدی تقدیم خوانندگان می‌کنیم.

دونالدسون در ادامه مصاحبه با ایندپندنت گفت:

«یسیاری از کودکان در قرنطینه از افسردگی رنج می‌برند و در چنین شرایط غیرقابل‌پیش‌بینی باید بیشترین کار را برای آنها انجام داد. من تنها می‌توانم برای کودکان داستان مصور بنویسم. آنها باید به داستان‌های بیشتری دسترسی داشته باشند.»

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی