کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر برون‌مرز: حکومت نتوانست وضعیت جامعه را به پیش از جنبش «زن، زندگی، آزادی» برگرداند

کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر برون‌مرز،  در بیانیه‌ای در آستانه دومین سالگرد قیام ژینا اعلام کرد «به پیروزی این جنبش در برابر بیش از چهار دهه سرکوب فیزیکی، روانی و فرهنگی، جامعه ایران باور دارد.»

در این بیانیه آمده است:

«در دومین سالگرد جنبش زن، زندگی، آزادی، یاد مهساها، نیکاها، خدانورها، ساریناها، شاهوها، و صدها جوانی که توسط حکومت اسلامی در ایران کشته شدند، یاد هزاران زندانی سیاسی، آسیب‌دیدگانی که در اثر شلیک گلوله‌های مامورین چشمان خود را از دست دادند، اعدام‌شدگان، شکنجه‌شدگان، و همچنین فعالینی که در اثر آزارهای حکومت مجبور به خودکشی شدند، را گرامی می‌داریم.»

این کانون افزود:

«به تلاش‌گران آزادی و برابری حقوقی، به مادران دادخواه، هنرمندان دربند و تحت فشار و یا ممنوع‌الکار، ‌و همه انسان‌های آزادیخواهی که برای تغییر و حقوق انسانی در ایران تلاش می‌کنند، درود می‌فرستیم.»

کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر برون‌مرز یادآور شد که دستگاه «بی‌رحم» سرکوب حکومتی در ایران به‌رغم تمام امکاناتی که در اختیار دارد، نتوانسته وضعیت جامعه را به پیش از جنبش باز گرداند.

در ادامه بیانیه آمده است که زنان «شجاع» ایران همچنان در صف اول مبارزه در مقابل تحمیل حکومتی حجاب اسلامی و سلب حقوق‌شان توسط جمهوری اسلامی مقاومت می‌کنند.

به گفته این کانون، بخشی از هنرمندان سینما از ساختن فیلم با حجاب اجباری امتناع می‌کنند و از همکاری با نهادهای حکومتی سرباز می‌زنند، و بخش بزرگی از مردم ایران به حکومت پشت کرده‌اند.

کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر برون‌مرز اشاره کرد که نقش پررنگ زنان در مقاومت در برابر حکومت قتل و کشتار و اعدام، باعث شد تا برای بزرگداشت جنبش، نخستین جشنواره فیلم «زن، زندگی، آزادی» را با موضوع زنان و اقلیت‌ها برگزار کند.

نخستین جشنواره فیلم «زن زندگی آزادی» با الهام از قیام ژینا از ۲۶ شهریور به مدت ۶ روز در چند شهر آمریکا، کانادا، و اروپا، برگزار می‌شود. از میان آثار دریافت شده از کشورهای مختلف از جمله ایران، ۲۸ فیلم در چهار بخش سینمای مستند، داستانی، تجربی، و نقاشی متحرک، انتخاب و توسط هیئت داوران مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید:

بایگانی

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی