دادگاه تجدید نظر استان تهران با تبدیل قرار نیلوفر حامدی و الهه محمدی به مبلغ هر کدام ۱۰ میلیارد تومان موافقت کرد و در پی این اتفاق هر دو پس از ۱۷ ماه از زندان آزاد شدند.
به نوشته خبرگزاری دولتی ایسنا، این دو روزنامهنگار ممنوع الخروج بوده و تا زمان صدور رای دادگاه تجدیدنظر هر کدام با سپردن قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی بیرون از زندان خواهند بود.
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، یکی از معدود روزنامهنگارانی بود که درباره شیوه برخورد نیروهای انتظامی با مهسا امینی اطلاعرسانی کرد و در زمان بستری شدن ژینا (مهسا) امینی در بیمارستان کسری، خبرهای مربوط به این جوان ۲۲ ساله را پوشش داد. او ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شد.
الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن، نیز اولین روزنامهنگاری بود که برای گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی به سقز رفت و یکی از اولین گفتوگوها با پدر و مادر مهسا امینی را در گزارش خود نقل کرد و چند روز پس از انتشار این گزارش در روزنامه هممیهن بازداشت شد.
کمیته صلح نوبل نیز نام نیلوفر حامدی و الهه محمدی را در فهرست نامزدهای جایزه صلح ۲۰۲۳ قرار داد. این جایزه در نهایت به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران تعلق گرفت. او نیز سالها بهعنوان روزنامهنگار فعالیت کرده است.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) هم ۱۲ اردیبهشت / ۲ مه جایزه برتر آزادی مطبوعات سازمان ملل را «به دلیل تعهد به حقیقت و مسئولیتپذیری» به نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نرگس محمدی اعطا کرد. آنها روز پنجشنبه ۲۵ خرداد / ۱۵ ژوئن جایزه «فانوس دریایی دستاوردهای روزنامهنگاری» سال ۲۰۲۳ را نیز از سوی «شبکه پژوهش» در آلمان دریافت کردند.
کنگره جهانی رسانههای خبری در تایپه، در تیر ۱۴۰۲ جایزه قلم طلایی خود را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی به دلیل شجاعت و قاطعیت آنها در روزنامهنگاری اهدا کرد.
در همین زمینه: