سرانجام نخستین جلسه دادگاه نیلوفر حامدی برگزار شد

نیلوفر حامدی، پوستر: ساعد

 بعد از ۹ ماه بلاتکلیفی، دادگاه نیلوفر حامدی برگزار شد. دادگاه این روزنامه‌نگار زندانی کمتر از ۲ ساعت طول کشید. ادامه رسیدگی به جلسات بعدی موکول شد که هنوز تاریخ آن مشخص نیست.

محمدحسین آجورلو، همسر نیلوفر حامدی در توییتر نوشت:

نخستین جلسه دادگاه ‎نیلوفر حامدی امروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و به صورت غیرعلنی برگزار شد.نیلوفر در این جلسه تمام اتهامات وارده را رد کرد و تاکید داشت به عنوان یک خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کرده و هیچ اقدامی علیه امنیت ایران انجام نداده است. در این جلسه اعضای خانواده اجازه حضور نداشتند و به وکلای پرونده هم فرصتی برای دفاع نرسید.

محاکمه این دو روزنامه‌نگار در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار می‌شود که به صدور احکام سنگین علیه روزنامه‌نگاران، فعالان مدنی و معترضان شهرت دارد.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، یکی از معدود روزنامه‌نگارانی بود که درباره شیوه برخورد نیروهای انتظامی با مهسا امینی اطلاع‌رسانی کرد و در زمان بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان کسری، خبرهای مربوط به این جوان ۲۲ ساله را پوشش داد. او ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شد.

الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، نیز اولین روزنامه‌نگاری بود که برای گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی به سقز رفت و یکی از اولین گفت‌وگوها با پدر و مادر مهسا امینی را در گزارش خود نقل کرد و چند روز پس از انتشار این گزارش در روزنامه هم‌میهن بازداشت شد.

این دو روزنامه‌نگار نزدیک به ۹ ماه است در بازداشتند. مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه روز دوم خرداد خبر برگزاری دادگاه آنها را اعلام کرد و گفت که وقت رسیدگی به پرونده الهه محمدی در مرحله دادگاه بدوی هشتم خرداد و و پرونده نیلوفر حامدی نهم خرداد تعیین شده است.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی در شرایطی بازداشت شده‌اند که مدیرمسئول‌های دو روزنامه‌ شرق و هم‌میهن به‌صراحت اعلام کرده‌اند که آن‌ها با هماهنگی مسئولان رسانه متبوعشان و برای انجام وظیفه خبرنگاری خود، به بیمارستان کسری تهران و سقز رفته بودند.

بیشتر بخوانید:

جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل برای سه روزنامه‌نگار زن زندانی در ایران

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی