عکس خانواده مهسا امینی بعد از شنیدن خبر مرگ دخترشان به عنوان عکس سال

امجد امینی (راست) و مادربزرگ مهسا در بیمارستان کسرای تهران، شهریور ۱۴۰۱

گروهی از عکاسان خبری ایران مقیم خارج از کشور عکسی از خانواده مهسا امینی در بیمارستان را به عنوان عکس سال ۱۴۰۱ انتخاب کردند. این عکس را نیلوفر حامدی، خبرنگار زندانی گرفته است.

رضا دقتی، منوچهر دقتی، آلفرد یعقوب‌زاده، نفیسه مطلق، حسن سربخشیان، جواد منتظری و حسین فاطمی، رامین طلایی، جواد پارسا، علی خلیق، مریم اشرافی، مهگامه پروانه، مسعود حسینی، علی اوغازیان، علی رفیعی، بابک بردبار، اردوان روزبه، ابوالفضل سلمانزاده، ساسان فارسانی، و آرش راد درباره عکس خبری که نیلوفر حامدی گرفته است نوشته‌اند:

 «عکس قدرتمند او توجه‌ها را به ظلم و ستم زنان در ایران در ۴۴ سال گذشته جلب کرد و چراغی انداخت به رنج آنها که در ورای مرزهای ایران بازتاب بسیار داشت.»

 عکس لحظه‌ای را نشان می‌دهد که پدر مهسا امینی و مادربزرگ او پس از اطلاع از مرگ او یکدیگر را در آغوش کشیده‌اند.

آنها در ادامه این بیانیه می‌گویند:

«ما در دوران کاری خود در ایران سانسور، آزار و اذیت مقامات ایرانی را از نزدیک تجربه کرده‌ایم. امروز روزنامه‌نگاران ایرانی نمی‌توانند آزادانه از زندگی و مبارزات روزمره خود عکس و گزارش دهند. ما امیدواریم توجه لازم را به دستگیری نیلوفر حامدی و تأثیر بلندمدتی که کار او به وجود آورده است، جلب کنیم.»

نیلوفر حامدی بلافاصله پس از انتشار این عکس و پوشش خبر مرگ مهسا امینی بازداشت شد و بیش از شش ماه است که در زندان به سر می‌برد.

روز گذشته جایزه بین‌المللی ورلدپرس فوتو مستقر در آمستردام برگزیدگان خود در سال ۲۰۲۳ را شناخت. احمد حلبی‌ساز، عکاس ایرانی جایزه افتخاری این نهاد را به خاطر عکسی از یک دختر جوان بی‌حجاب ایرانی در میانه جنبش «زن، زندگی، آزادی» در جمع عده‌ای از زنان محجبه در پیش‌زمینه یک مسجد دریافت کرد.

یک کار ویدئویی حسین فاطمی نیز در بخش «فُرمت آزاد» از مسابقه ورلد پرس فوتو در سال ۲۰۲۳ جایزه کسب کرده است. ویدئو با عنوان «زن، زندگی، آزادی» یک شب از فعالیت یک پرستار در میانه اعتراضات را به تصویر می‌کشد.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی