ترانه «برای» ساخته شروین حاجی‌پور برنده جایزه گرمی شد

شروین حاجی پور، ساعد

ترانه «برای» ساخته شروین حاجی‌پور که به ترانه اصلی جنبش سراسری «زن، زندگی، آزادی» تبدیل شد، برنده «بهترین ترانه تأثیرگذار در تغییرات اجتماعی» در مراسم گرمی ۲۰۲۳ شد. دو ایرانی دیگر نیز در قالب گروهی موفق به دریافت جایزه گرمی شدند.

اعضای آکادمی مراسم سالانه جایزه گرمی اعلام کرده بودند که در سال ۲۰۲۳ یک جایزه ویژه به عنوان «آهنگ برای تغییر اجتماعی» رونمایی خواهد شد. این جایزه‌ که با رأی مردمی انتخاب می‌شود، در شصت و پنجمین دوره اهدای جوایز سالانه به شروین حاجی‌پور به خاطر آهنگ «برای» تعلق گرفت.

جنبش زن، زندگی، آزادی یک سویه دادخواهانه هم دارد که در مجموعه توئیت‌ها با هشتگ «برای» جلوه‌گر شده بود. حاجی‌پور ترانه «برای..» را بر اساس درددل‌های شهروندان از دهه‌ها ظلم و ستم ساخته است. او خود در توضیح این نماهانگ نوشته است:

«”برای…” این شعر رو شما نوشتین. برای تسکین دردهاتون.»

به گزارش زمانه، جیل بایدن، همسر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مراسم اعطای جوایز گرمی با تقدیر از ترانه شروین حاجی‌پور و با اشاره به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی و جنبش زن، زندگی، آزادی، این جایزه را به سازنده آن تقدیم کرد.

در شبکه‌های اجتماعی نیز فیلم‌هایی از واکنش شروین حاجی‌پور پس از اعطای این جایزه منتشر شد که شادی او و اطرافیانش را نشان می‌داد. شروین حاجی‌پور پس از ساختن ترانه «برای» مدتی نیز بازداشت شد.

 در مراسم جوایز گرمی در لس‌آنجلس، صهبا مطلبی، نوازنده و آهنگ‌ساز ایرانی نیز همراه با گروه موسیقی «الجا» برنده جایزه بهترین آلبوم موسیقی جاز لاتین شد. سرپرست گروه «الجا» آرتورو اوفریل، هنرمند کوبایی آمریکایی است و صهبا مطلبی در آلبوم این گروه تار نواخته است.

حمید سعیدی، آهنگ‌ساز و نوازنده سنتور ساکن لس‌آنجلس نیز موفق شد در بخش موسیقی «نیو ایج» (عصر نو) با گروه «افیون ماه» برنده جایزه گرمی شود. این دومین بار بود که حمید سعیدی برنده گرمی می‌شد. سعیدی پس از کیهان کلهر، آهنگ‌ساز و نوازنده کمانچه، و صهبا مطلبی سومین ایرانی است که در قالب گروهی برنده جایزه گرمی شده است.

جایزه گرمی مهم‌ترین جایزه جهانی در زمینه موسیقی است که هر ساله در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) توسط آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا به برگزیدگان رشته‌های مختلف موسیقی اعطا می‌شود. این جایزه از سال ۱۹۵۹ آغاز شده است.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی