ابراز همبستگی بیش از ۱۲۰ برنده جایزه نوبل و حمایت بیش از هزار نفر از سینماگران فرانسوی از معترضان شجاع ایرانی

از میان انبوه آثار هنری جنبش زن، زندگی، آزادی

در فصل اهدای جوایز نوبل بیش از ۱۲۰ برنده جایزه نوبل در رشته‌های گوناگون، با امضای یک بیانیه اعلام کردند از اقدامات شجاعانه مردم ایران حمایت می‌کنند و در مبارزه‌ برای رسیدن به عدالت، آزادی و حقوق بشر، به آنان می‌پیوندند. امضاکنندگان خشونت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه زنان و معترضان را محکوم کردند.

 برندگان نوبل در بیانیه خود اعلام کردند:

«ما به عنوان برندگان جایزه نوبل، صدای خود را به محکومیت جهانی اقدامات منجر به مرگ مهسا امینی و سرکوب به دست گشت‌های خیابانی پلیس اخلاق ایران که قانون پوشش اجباری را اعمال می‌کنند، اضافه می‌کنیم.»

امضاکنندگان این نامه همچنین خواستار حذف کلیه قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و پایان دادن به خشونت دولتی علیه معترضان شدند.

آنان آزادی بازداشت‌شدگان و انجام یک تحقیق شفاف و مستقل در مورد برخورد پلیس امنیت اخلاقی با مهسا امینی را طلب کردند.

برندگان نوبل همچنین از جامعه بین‌المللی خواستند از مردم ایران حمایت کند و دولت جمهوری اسلامی را در قبال تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود مسوول بداند.

حمایت بیش از هزار نفر از سینماگران فرانسوی از معترضان ایران

به گزارش رادیو فردا، بیش از هزار نفر از سینماگران فرانسوی شامل تقریبا تمام چهره‌های شناخته شده سینمای فرانسه در اقدامی کم‌سابقه با انتشار بیانیه سرگشاده‌ای از معترضان ایرانی حمایت کردند.

این هنرمندان ابراز امیدواری کردند که اعتراض‌های اخیر دوران تازه‌ای را در ایران آغاز کند. آن‌ها نوشتند که شعار «زن، زندگی، آزادی» شعار آن‌ها هم هست.

لئا سیدو، ماریون کوتیارد، ایزابل هوپر، آلیس دیوپ، ژولیت بینوش، میشل هازاناویسوس، جولیا دوکونارو، آدری دیوان و ژاک اودیار از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

ژولیت بینوش، هنرپیشه شهیر فرانسوی، به همراه ده‌ها هنرپیشه و خواننده سرشناس هم‌وطنش در حمایت از مردم ایران موهای خود را قیچی کردند.

بینوش با انتشار ویدئویی از قیچی کردن موی خود و این بازیگران در حساب اینستاگرامش نوشت: «در همبستگی، برای حق آزادی برای زنان و مردان ایرانی.»

 بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی