نزدیکان نازنین بهرامی، بازیگر و از امضاکنندگان بیانیه ۸۰۰ زن، به برخی رسانهها گفتهاند که چند لباس شخصی او را روز شنبه یکم مرداد در میدان انقلاب تهران دستگیر کردهاند.
نازنین بهرامی، از امضاکنندگان بیانیه ۸۰۰ زن سینماگر علیه خشونت جنسی در سینمای ایران است.
جمعی از زنان سینماگر ایران با انتشار بیانیهای خواستار تشکیل کمیتهای مستقل در خانه سینما برای بررسی خشونت جنسی در پشت صحنه سینمای ایران شده بودند. زنان سینماگر میگویند خشونتهای جنسی سیستماتیک و گسترده است و ساز و کاری هم برای بازدارندگی پیشبینی نشده.
از امضاکنندگان این بیانیه میتوان به نیکی کریمی، هدیه تهرانی، هنگامه قاضیانی، پوران درخشنده، احترام برومند، تینا پاکروان، بهنوش طباطبایی، نسیم ادبی، ترانه علیدوستی، لیلی رشیدی، سحر دولتشاهی، پریناز ایزدیار، گلاره عباسی، شقایق دهقان، هانیه توسلی، فرشته حسینی، کتایون ریاحی، تهمینه میلانی، ویشکا آسایش، مهرانه مهینترابی، میترا حجار، شبنم مقدمی، نگار جواهریان، پانتهآ پناهیها، ملیکا شریفینیا، آزاده صمدی، ستاره اسکندری، سارا بهرامی، ستاره پسیانی، شبنم قلیخانی و بسیاری از زنان تأثیرگذار در سینمای ایران اشاره کرد. زنان سینماگر نوشته بودند: «کار در فضایی امن و به دور از قلدری و خشونت و باجگیری جنسی» را حق خود میدانند:
«ما زنان دستاندرکار سینما، اینجا، کنار هم جمع شدهایم تا به مدد این همبستگی اعلام کنیم هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم. همچنین این نابرابری جنسیتی موجود در سینمای ایران و عدم وجود نظارتی که عرصه را برای زیادهخواهی و دستدرازی افراد در جایگاه قدرت گشوده است، محکوم میکنیم.»
به گفته نزدیکان بهرامی، او حوالی ۱۱ صبح شنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۱ در حال بازگشت از محل کار خود در محدوده خیابان انقلاب بود که توسط چند لباسشخصی احاطه و دستگیر شد.
بر اساس این گزارش، لباسشخصیها دوربین به گردن داشتند و پس از ضبط تلفن همراه نازنین بهرامی و اطرافیان او، همراهان این بازیگر را رها کردند اما او را با خود به مکانی نامعلوم انتقال دادند.
هنوز از دلایل بازداشت بهرامی، محل نگهداری و نهاد بازداشتکننده او اطلاعی در دست نیست.
اواسط تیر سال جاری، حسین فرحبخش، از تهیهکنندگان سینمای ایران، خواستار «شلاق زدن» به سینماگران زنی شده بود که به «خشونت، آزار و باجگیری جنسی» در عرصه سینما و تئاتر اعتراض کردهاند. او در برنامهای رادیویی جرم زنان معترض را «اشاعه فحشا» خوانده بود.