ژان کلود مورلوا، برگزیده جایزه آسترید لیندگرن در سال ۲۰۲۱

ژان کلود مورلوا، نویسنده‌ فرانسوی، برگزیده جایزه آسترید لیندگرن در سال ۲۰۲۱، یکی از مهم‌ترین جوایز جهانی ادبیات کودک و نوجوان شد. هیأت داوران این جایزه معتبر جهانی را به دلیل  توانایی نویسنده در «پیوند دادن موضوعات حماسی با واقعیت‌های زندگی معاصر» به او اهدا کرد.

ژان کلود مورلوا، برگزیده جایزه آسترید لیندگرن در سال ۲۰۲۱

جایزه جهانی آسترید لیندگرن، از بزرگ‌ترین جایزه‌های جهانی ادبیات کودک و نوجوان است که دولت سوئد به مناسبت گرامی‌داشت آسترید لیندگرن، نویسنده محبوب سوئدی و صاحب کتاب‌هایی چون «پی‌پی جوراب بلند» و «کارلوس روی پشت‌بام» آن  هر سال را به نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان اهدا می‌کند. هدف از اهدای این جایزه تقویت سطح کیفی ادبیات کودک و نوجوان و ارتقای حقوق کودکان در جهان است. هرسال بیش از ۶۰ کشور از سراسر جهان در این مسابقه ادبی شرکت می‌کنند.

روزلین باشلو-نارکن، وزیر فرهنگ فرانسه با انتشار بیانیه‌ای با استقبال از اهدای این جایزه به ژان کلود مورلوا، یادآور شد که مورلوا موفق به ابداع یک نطام نشانه شناختی تازه در ادبیات کودک و نوجوان شده است. در این بیانیه آمده است:

«مخاطب ژان کلود مورلوا همه انسان‌ها هستند و او با کلماتش سبب شده است که کودکان در آرامش مراحل رشد خود را طی کنند.»

مورلوا در سال ۱۹۵۲ و در فرانسه متولد شده است و با همسر و دو فرزندش در شهر سنت اتین زندگی می‌کند.  عشق و محبت، آسیب‌پذیری و جنگ از درونمایه‌‌های آثار اوست.

مورلوا در یک خانواده پرجمعیت متولد شد و هشت سال از زندگی‌اش را در یک مدرسه‌شبانه‌روزی یبا معلمان بسیار سخت‌گیر گذراند. در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است در آن سال‌ها ادبیات تنها راه نجات او بوده است.

مولروا با «کودک دریا» در سال ۱۹۹۹ در جهان خود را شناساند. در این اثر هفت خواهر و برادر که دو تا از آنها دوقلو هستند از خانه‌ فرار می‌کنند. در «ترانه‌ی زمستان» اثر دیگری از او ماجراهایی است که چهار دانش‌آموز بی‌پدر و مادر در یک مدرسه‌ شبانه‌روزی با قوانین بسیار سخت و سرکوب‌گرانه‌ از سر می‌گذرانند.  

«رودخانه واژگون»، «کودک دریا« و «صورت زخمی» از او به فارسی ترجمه و منتشر شده است.

 بیشتر بخوانید و بشنوید:

به کارگردانی نیلوفر بیضایی و اجرای گروه تئاتر دریچه: «گروفلو» – برای کودکان

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی