انتشار کتاب « چاقو: مراقبه‌های پس از یک قتل»» نوشته سلمان رشدی

 کتاب جدید سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی-هندی امروز سه‌شنبه ۲۸ فروردین / ۱۶ آوریل در سراسر جهان منتشر شد. این کتاب با عنوان «چاقو: مراقبه‌های پس از یک قتل» توسط انتشارات رندوم هاوس در ۲۵۶ صفحه منتشر شده است.

  «چاقو: مراقبه‌های پس از یک قتل» درباره حمله‌ای است که در ماه اوت ۲۰۲۲ با چاقو به او شد و جان این نویسنده را به خطر انداخت. از آن زمان رشدی از یک چشم نابینا شده است.

رشدی درباره انتشار کتاب خاطراتش از سوءقصد در بیانیه‌ای گفته بود:

    «نگارش این کتاب برای من ضروری بود تا به اوضاع مسلط شوم و با هنر به خشونت پاسخ دهم.»

او روز گذشته، دوشنبه ۲۷ فروردین / ۱۵ آوریل در مصاحبه با بی بی سی جهانی گفت جزئیات هولناکی از سوء‌قصد به جانش را در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی انگلیسی گفت پس از حمله چشم‌اش «بسیار متورم» به نظر می‌رسید: «از صورتم آویزان بود، روی گونه‌ام نشسته بود، مثل یک تخم مرغ آب‌پز».

رشدی در این مصاحبه گفت از دست دادن یک چشم «هر روز من را ناراحت می‌کند» و توضیح داد که باید هنگام پایین آمدن از پله‌ها، یا عبور از خیابان یا حتی هنگام ریختن آب در لیوان بیشتر دقت کند. اما او خود را خوش اقبال می‌داند که در این حمله آسیب مغزی ندید: «این بدان معنی بود که من همچنان می‌توانستم خودم باشم.»

 سلمان رشدی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس نیز گفت چند شب پیش از این واقعه در خواب دیده بود که مردی با نیزه در یک «آمفی تئاتر» به او حمله می‌کند.

سلمان رشدی جمعه ۱۲ اوت/۲۱ مرداد دو سال قبل در غرب ایالت نیویورک در یک برنامه ادبی با چاقو مورد حمله قرار گرفت. 

هادی مطر، متهم به حمله با چاقو به سلمان رشدی در مصاحبه‌ای با نیویورک پست گفته بود به آیت‌الله روح‌الله خمینی احترام می‌گذارد اما نمی گوید پیروی فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده است. هادی مطر همچنین به نیویورک پست گفت تنها چند صفحه از رمان «آیات شیطانی» رشدی را خوانده است. او روز پنجشنبه ۱۸ اوت/ ۲۷ مرداد در دادگاه حاضر شد و اتهامات خود را نپذیرفت.

صدور حکم او تا انتشار کتاب رشدی درباره سوءقصد به تعویق افتاد.

 سلمان رشدی به دلیل نوشتن رمان «آیه‌های شیطانی» از سال ۱۹۸۸ بارها مورد تهدیدهای اسلام‌گرایان تندرو قرار گرفته است. روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران نیز فتوای قتل رشدی را داد. او سال‌ها تحت حفاظت پلیس در مکان‌های مخفی مختلف زندگی کرده است.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی