تداوم بازداشت و بلاتکلیفی الهه محمدی در زندان قرچک ورامین

نیلوفر حامدی و الهه محمدی، از شناخته‌شده‌ترین روزنامه‌نگاران بازداشتی در قیام

به گزارش خبرگزاری هرانا، الهه محمدی، خبرنگار بازداشتی بعد از شش ماه که از دستگیری او می‌گذرد همچنان در زندان قرچک ورامین در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.

سعید پارسا، همسر محمدی در مصاحبه با هرانا اعلام کرد که وکیل مدافع این خبرنگار اجازه دسترسی به پرونده قضایی موکلش را ندارد. پارسا گفت:

«هر چه تلاش کردیم پاسخی نگرفتیم، از دادسرا تا دادگاه، یکی پس از دیگری مواد قانون دادرسی عادلانه نقض شد. با هر مسئولی می‌شد ملاقات کردیم بارها نامه نوشتیم، ساعت‌ها و روزها جلوی اوین دادسرا دادستانی و پشت در اتاق مسئولان مربوطه نشستیم حتی دستور بررسی فوری گرفتیم. بارها قول مساعد شنیدیم اما تا به امروز با وجود بارها مراجعه نه پاسخی دریافت می‌کنیم و نه فریادرسی یافته‌ایم و ما همچنان در همان بلاتکلیفی روز اول هستیم.»

الهه محمدی خبرنگار روزنامه هم میهن، در تاریخ ۷ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. این خبرنگار، ۱۸ بهمن ماه سال گذشته، از زندان قرچک ورامین به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او مجددا یک روز بعد، از زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت.

الهه محمدی خبرنگاری است که به شهر سقز رفت و گزارش مرگ مهسا امینی را تهیه کرد که این گزارش در روزنامه هم‌میهن منتشر شد. نیلوفر حامدی در سال ۱۴۰۱ و در جریان بستری‌شدن و درگذشت مهسا امینی در بیمارستان کسری تهران یکی از نخستین خبرنگارانی بود که درباره شیوه برخورد نیروهای امنیتی با معترضان اطلاع‌رسانی کرد.

پیش از این محمدحسین آجورلو، همسر نیلوفر حامدی، در دویستمین روز بازداشت همسرش گفته بود که علی‌رغم ۸۷ روز بازداشت در زندان اوین و ۱۱۳ روز در زندان قرچک، «مدت‌هاست پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی رفته اما تاریخ رسیدگی به پرونده مشخص نیست، وثیقه برای آزادی موقت تعیین نمی‌شود و وکیل هم هنوز نتوانسته پرونده را بخواند.»

انجمن روزنامه‌نگاران مدافع آزادی بیان در کانادا، جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اهدا کرده است.  

این جایزه که چهار دهه سابقه در دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران و مطبوعات آزاد در داخل و خارج از کانادا دارد به پاس بیان قدردانی به روزنامه‌نگارانی اهدا می‌شود که با به خطر انداختن جان خود، سعی می‌کنند از آزادی رسانه‌ها و مطبوعات دفاع کنند.

بیشتر بخوانید:

۲۰۰ روز بلاتکلیفی نیلوفر حامدی در بازداشت

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی