دانش‌آموختگان دانشگاه علم و صنعت خواهان آزادی علی اسداللهی شدند

علی اسدالهی

جمعی از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه علم و صنعت جمعه ۷ بهمن/۲۷ ژانویه در بیانیه‌ای   خواهان آزادی علی اسداللهی، دانشجوی زندانی، شاعر و از اعضای کانون نویسندگان ایران شدند.

علی اسداللهی ۳۰ آبان توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. او بیش از  ۳۰ روز در سلول انفرادی تحت ضرب و شتم و بازجویی برای پذیرش اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» بود و سپس به زندان فشافویه منتقل شد.

در بیانیه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه علم و صنعت آمده است:

«بیش از شصت روز از دستگیری دوست و همکلاسی قدیمی مان علی اسداللهی می‌گذرد. علی اسداللهی همکلاسی ما در دانشگاه علم و صنعت ایران بود که پس از وقایع هشتاد و هشت از تحصیل محروم شد و اکنون دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران است. علی شاعر، منتقد ادبی و منشی کانون نویسندگان ایران است و همچون بسیاری دیگر دغدغه مردم و شرایط کشور را دارد. برای ما علی دوستی خونگرم، شوخ طبع، نیکوکار و شجاع است.»

دانش‌آموختگان در ادامه این بیانیه آورده‌اند:

«این حجم از شلختگی دستگاه قضایی و بی مسئولیتی و بی قانونی نیروهای امنیتی نسبت به حفظ سلامت و جان و کرامت انسان‌های دربند و خانواده‌های آن‌ها غیرقابل قبول و ناموجه است. ما نیز به مانند خانواده علی نگران سلامت و امنیت او هستیم. علی بی ایهام و تلمیح منتقد وضعیت کنونی کشور و شهروندان بوده و به حق به بیان این انتقادات پرداخته است. او نیز همچون بسیاری دیگر از محبوسان کنونی جرمی مرتکب نشده که مستحق زندان و ضرب و شتم باشد. ما دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت، ضمن محکومیت این بازداشت، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط علی اسداللهی هستیم.»

علی اسداللهی، متولد ۱۳۶۶ است. از او تا کنون شش کتاب شعر با نام‌های «الف تا ی» (انتشارات آهنگ دیگر ۱۳۸۸)، «چشم به راه ابریشم» (انتشارات نگاه ۱۳۹۰)، «پنی‌سیلین» (نشر ناممکن ۱۳۹۲)، «بن‌بست فرشته» (نشر منجنیق ۱۳۹۶)، منظومهٔ لالکی» (نشر میدان ۱۳۹۷)، «هشت نامه و سه شعر» (نشر پوئتیکا ۱۳۹۹) منتشر شده است. مجموعه عکس «پنج و هفت-شصت و هشت» (نشر پروبلماتیکا ۱۳۹۶) -با موضوع بررسی کرونولوژیک دیوارنوشته‌های باقی‌مانده از سال‌ها ۵۷ تا ۶۸- دیگر کتاب اوست. اسدالهی شعرها و ترجمه‌های خود را در شماری از فصل‌نامه‌های ادبی ایالات متحده مانند Hayden’s Ferry Review و Roanoke Review و Palaver Journal و The Writing Disorder ارائه کرده است.

او تا پیش از بازداشت مشغول آماده‌سازی پایان‌نامهٔ کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی خود در دانشگاه تهران بود.

اسداللهی به غیر از شعر مدرن ایران و جهان، با ادبیات کلاسیک فارسی و فنون ترانه‌نویسی نیز آشناست، و ترانه‌های «یاد آر» با صدای محسن نامجو و «راهت ادامه دارد» به آواز حسین رنگچی، از آثار او در این زمینه است.

منبع خبر همراه با اسامی امضاکنندگان (+)

بیشتر بخوانید:

همسر علی اسداللهی می‌گوید این شاعر زندانی را کتک زده‌اند و ممنوع‌الملاقاتش کرده‌اند

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی