فرازی از رمان تازه‌ای از سلمان رشدی در نیویورکر

سلمان رشدی

فرازی از تازه‌ترین اثر سلمان رشدی در «نیویورکر» منتشر شد. قرار است نسخه کامل این این اثر که «شهر پیروزی» نام دارد و پانزدهمین رمان رشدی است فوریه‌ سال آینده روی پیشخوان کتابفروشی‌ها بیاید.

سلمان رشدی جمعه ۱۲ اوت/۲۱ مرداد در غرب ایالت نیویورک در یک برنامه ادبی با چاقو مورد حمله قرار گرفت. بنا به اعلام خانواده رشدی جراحاتی که به این نویسنده وارد شده به حد و به گونه‌ای است که «زندگی او را تغییر خواهد داد».

اندرو ویلی، نماینده سلمان رشدی در آمریکا که علاوه بر او نویسندگان بزرگی مانند سائول بلو و روبرتو بولانو را هم نمایندگی می‌کند در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی ال‌پائیس گفت رشدی پس از  سوءقصد، بینایی یک چشم خود را از دست داده و یک دست او هم از کار افتاده است.   

«شهر پیروزی» تازه‌ترین رمان رشدی روایتی حماسی از زندگی زنی است در قرن چهاردهم در مکانی که بخشی از هند امروز است. انتشارات پنگوئن رندوم هاوس این اثر را منتشر می‌کند.

نیویورکر بخشی از این رمان را با عنوان «گونی پر از بذر» در وب‌سایت خود در اختیار همگان قرار داده است. (+)  

«گونی پر از بذر» با این سطرها آغاز می‌شود:

«داستان این شهر در قرن چهاردهم میلادی، در جنوب جایی که ما اکنون هند یا بهارات یا هندوستان می‌نامیم، آغاز شد. پادشاه سالخورده‌ای که سرش بریده‌اش همه وقایع بعدی را رقم زد، یک پادشاه بزرگ نبود، او جنس و جنم فرمانروهای موقتی بود که معمولا بین زوال یک سلسله بزرگ و ظهور سلسله دیگری ظاهر می‌شوند. نام او کامپیلا بود، از خاندان کوچک کامپیلی – کامپیلا رایا و رایا هم نام پادشاه راجا است. این رایای درجه دو فقط به اندازه‌ای بر تخت درجه سه خود تکیه داد تا بتواند قلعه درجه چهارمی را در حاشیه رودخانه پامپا بسازد و معبد درجه پنجمی را در داخل آن قرار دهد و چند کتیبه با شکوه در کنار آن کنده‌کاری کند.»

  ۱۴ فوریه ۱۹۸۹ آیت‌الله روح‌الله خمینی تحت تاثیر اطرافیانش از جمله عطاءالله مهاجرانی، وزیر اسبق ارشاد اسلامی فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد. متهم به حمله به رشدی، هادی مطر یک جوان ۲۴ ساله لبنانی‌تبار ساکن نیوجرسی در دادگاه اتهاماتش را نپذیرفته و اعلام «بی‌گناهی» کرده است.

  مطر بعد از بازداشت در مصاحبه‌ای با نیویورک پست گفته بود به آیت‌الله روح‌الله خمینی احترام می‌گذارد اما نمی‌گوید پیروی فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده است. او همچنین به نیویورک پست گفته بود تنها چند صفحه از رمان «آیات شیطانی» رشدی را خوانده است. 

در همین زمینه:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی