کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر: نگاهی به اندیشه‌های محمد مختاری و محمد جعفر پوینده

کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر به مناسبت سالگرد ترورهای سیاسی در پاییز ۱۳۷۷ برنامه‌ای را به بررسی اندیشه‌های محمد مختاری و محمد جعفر پوینده اختصاص داده است.

محمد مختاری در ۱ اردیبهشت ۱۳۲۱ در مشهد زاده شد و در ۱۲ آذر ۱۳۷۷ در ماجرای موسوم به قتل‌های زنجیره‌ای کشته شد. او چندین سال در بنیاد شاهنامه فعالیت داشت. از اعضای کانون نویسندگان ایران و همچنین عضو هیئت دبیران آن بود.

محمدجعفر پوینده (۱۷ خرداد ۱۳۳۳ – ۱۸ آذر ۱۳۷۷) مترجم، نویسنده و جامعه‌شناس ایرانی بود که در جریان ترورهای موسوم به قتل‌های زنجیره‌ای به دست عواملی از وزارت اطلاعات ایران کشته شد. پوینده از فعال‌ترین اعضای کانون نویسندگان ایران بود. وی تا پیش از مرگ در دفتر پژوهش‌های فرهنگی مشغول به کار بود.

در برنامه کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر برای گرامیداشت مختاری و پوینده، کاظم کردوانی، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران، محسن حکیمی، نویسنده و مترجم متون مارکسیستی و عضو کانون نویسندگان ایران و عاطفه اسدی، شاعر و نویسنده در این برنامه سخنرانی می‌کنند. عنوان سخنرانی اسدی، شورش علیه زبان مسلط و تمرین مداراست.

سیما صاحبی گرداننده این برنامه است و هوشنگ پیروزداد (پیانو) و آیدا کدخدایی (فلوت) نیز قطعاتی را اجرا می‌کنند.

بر اساس اطلاعیه کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست هانوفر آثار تازه انتشار یافته محمد مختاری و محمد جعفر پوینده نیز در این برنامه به علاقمندان عرضه می شود.

 پانزده سال پیش در آبان سال ۱۳۸۷ کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای روز ۱۳ آذر را به یاد دو جان‌باخته‌ی راه آزادی اندیشه و بیان، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامید و از همه‌ی افراد و تشکل‌های فعال در عرصه‌های مختلف اجتماعی خواست که این روز را به رسمیت بشناسند و از آن حمایت کنند.  

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی