رونمایی از کتاب «از سکوت تا تمساح» نوشته احمد خلفانی در هانوفر

پنج‌شنبه، ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۵، ساعت ۱۷:۰۰، کتابخانه و مرکز اسناد هانوفر (واقع در Zur Bettfedernfabrik 3, 30451 Hannover) میزبان رویدادی فرهنگی با عنوان «نقطه تلاقی فرهنگ‌ها» خواهد بود. این مراسم به رونمایی از کتاب جدید احمد خلفانی، «از سکوت تا تمساح»، اختصاص دارد که شامل داستان‌ها و ناداستان‌هایی با محوریت گم‌گشتگی انسان معاصر است. در این نشست، بخش‌هایی از کتاب به زبان فارسی خوانده خواهد شد و فرصتی برای گفت‌وگو با نویسنده فراهم می‌شود.

«از سکوت تا تمساح» تازه‌ترین اثر احمد خلفانی است که توسط انتشارات ایرانشهر فرانکفورت منتشر شده و چاپ اول آن در بهار ۱۴۰۴ (۲۰۲۵ میلادی) به بازار عرضه شده است. این کتاب بر پایه ایده‌ای روان‌کاوانه از ژاک لاکان شکل گرفته است: انسان همواره با فقدانی زیستی و معنایی دست‌به‌گریبان است که جبران‌ناپذیر به نظر می‌رسد. مضمون اصلی کتاب، کاوش در مفهوم گم‌گشتگی و گسست روایت‌های انسانی از منظر اگزیستانسیالیسم و روان‌کاوی است. خلفانی در این اثر با زبانی تأمل‌برانگیز و روایتی تلخ اما ریشه‌دار در تجربه زیسته، به بررسی تنهایی، جست‌وجوی معنا و «شکست روایت‌ها» در زندگی انسان معاصر می‌پردازد.

احمد خلفانی، نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی، متولد سال ۱۳۴۲ در شهر بنک (نزدیک بندر بوشهر) است. او از سال ۱۹۸۶ در آلمان زندگی می‌کند و در زمینه ادبیات تطبیقی به تحصیل و پژوهش پرداخته است. خلفانی آثار خود را به دو زبان فارسی و آلمانی منتشر کرده و تجربیات نوجوانی و جوانی‌اش در ایران را منبع الهام اصلی آثارش می‌داند. خلفانی همچنین با انتشار ده‌ها داستان کوتاه و مقاله در نشریات ادبی فارسی از جمله در نشریه ادبی بانگ و فعالیت در مجامع ادبی ایرانیان خارج از کشور، به‌ویژه در آلمان، حضوری فعال دارد.
این رویداد فرصتی است برای علاقه‌مندان به ادبیات فارسی و گفت‌وگو درباره مفاهیم عمیق انسانی در آثار خلفانی. حضور در این مراسم رایگان است و به همه علاقه‌مندان توصیه می‌شود.

در همین زمینه:

بایگانی

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی