شقایق دهقان: اسم این کثافتی که تنفس می‌کنیم هوا نیست

شقایق دهقان

آلودگی هوا راه را بر تنفس شهروندان ساکن کلانشهرهای ایران بسته است. آلودگی هوا در حال حاضر چهارمین علت مرگ‌های زودرس در ایران است و با این حال حاکمیت هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهد.

شقایق دهقان، بازیگر سینما، در نوشته‌ای در اینستاگرام به آلودگی هوا اشاره کرده و نوشته است:

«اين كثافتى كه خودمون و بچه‌هامون و پدر و مادرهاىِ پيرمون توش تنفس مى‌كنيم، اسمش هر چى هست، هوا نيست! يه سَمِ كثافتِ كشنده‌ايه كه انگار داريم قاشق قاشق ازش برمی‌داريم می‌ريزيم تو حلقمون، سَمى كه داره با صراحت و رک و بى‌تعارف بهمون مي‌گه همينى كه هست، بايد آرزوىِ يه نفس كشيدنِ عميق توىِ هواىِ آزاد رو هم به گور ببری.»

 دهقان در ادامه این نوشته آورده است:

  • «هم هوا خيلى آلوده است هم هر چى ويروسِ نحس و مرگ و مريضيه تو اين هواى كثافت، دست انداختن گردنِ هم، تو ضيافتِ تسريع‌بخشيدنِ مرگ ما بالاى سرمون می‌چرخن و می‌خندن و می‌رقصن! اى بدبخت ما، اى بيچاره ما.»

خبرگزاری مهر دوشنبه ۱۲ دی گزارش داده است که آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران تشدید شده و در تهران، به نقطه بحرانی رسیده است. به طوری که مدارس و دانشگاه‌ها غیر حضوری شده‌اند و برخی از خانم‌های کارمند واجد شرایط، دورکار شده‌اند. طبعا با توجه به مقاومت زنان ایرانی در برابر حجاب اجباری و وحشت حاکمیت از بالا گرفتن اعتراضات هم آلودگی هوا و هم شیوع مجدد کرونا در موج هشتم مطلوب حاکمیت سرکوبگر است.

شقایق دهقان این نوشته را همراه با عکسی از خودش بدون حجاب اجباری و به فراخور موضوع با ماسک بر دهان منتشر کرده است.

شقایق دهقان آذر سال جاری به اتهام «هنجارشکنی» به دادسرای اوین احضار شده بود.  

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی