خواهر این شاعر شامگاه سهشنب ۹ اسفند با انتشار تصویرهایی از مقابل زندان فشافویه از آزادی برادرش خبر داد. پیشتر اعلام شده بود که نخستین جلسه دادگاه او در چند روز گذشته برگزار شده است.
علی اسداللهی ۳۰ آبان توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. او بیش از ۳۰ روز در سلول انفرادی تحت ضرب و شتم و بازجویی برای پذیرش اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» بود و سپس به زندان فشافویه منتقل شد.علی اسداللهی، متولد ۱۳۶۶ است. از او تا کنون شش کتاب شعر با نامهای «الف تا ی» (انتشارات آهنگ دیگر ۱۳۸۸)، «چشم به راه ابریشم» (انتشارات نگاه ۱۳۹۰)، «پنیسیلین» (نشر ناممکن ۱۳۹۲)، «بنبست فرشته» (نشر منجنیق ۱۳۹۶)، منظومهٔ لالکی» (نشر میدان ۱۳۹۷)، «هشت نامه و سه شعر» (نشر پوئتیکا ۱۳۹۹) منتشر شده است. مجموعه عکس «پنج و هفت-شصت و هشت» (نشر پروبلماتیکا ۱۳۹۶) -با موضوع بررسی کرونولوژیک دیوارنوشتههای باقیمانده از سالها ۵۷ تا ۶۸- دیگر کتاب اوست.
یکم اسفند سال جاری بیش از ۲۰۰ شاعر به همراه برخی از نویسندگان و هنرمندان در بیانیهای خواستار آزادی علی اسداللهی شده بودند. آنها نوشته بودند:
«قریب به صد روز میگذرد. پنجاه روز را در بند یک الف اطلاعات سپاه محبوس بوده، بیش از سی روز آن را در انفرادی گذرانده، و پانزده جلسه بازجویی متحمل شده است. پس از آن، بی هیچ کیفرخواستی به زندان بزرگ تهران منتقل شده و شعبهی دادگاه و زمان دادرسی او نامشخص است. بدیهی است علی اسدالهی در معرض احکام ناعادلانه قرار دارد و حق دادرسی نیز از او دریغ می شود. سه ماه است که علی، بلاتکلیف، زندانی است و روشن است هرچه جز تبرئه و آزادی بیقید و شرط او، ضد اصول اولیهی آزادی بیان است.»
بیانیه شبکه جهانی انجمن قلم
انجمن قلم آمریکا و ۳۵ مرکز دیگر شبکه جهانی انجمن قلم دوشنبه ۲۷ فوریه/۸ اسفند با انتشار بیانیهای مشترک خواهان توقف اعمال فشارها از سمت جمهوری اسلامی علیه کانون نویسندگان ایران به عنوان یک صدای پیشرو علیه سانسور شدند. در این بیانیه آمده است:
«ما از خبر آزادی آرش گنجی و رضا خندان مهابادی، دو نویسنده ایرانی از زندان استقبال میکنیم. هیچ کس نباید به خاطر جرمانگاری آنچه که نوشته است، ترجمه کتاب یا مبارزه با سانسور زندانی شود.»
در ادامه این بیانیه آمده است:
«ما به عنوان اعضای شبکه جهانی انجمن قلم از مقامات ایرانی میخواهیم که آزار و اذیت اعضای کانون نویسندگان ایران را متوقف و بدون قید و شرط علی اسداللهی و کیوان مهتدی، دو عضو در بند کانون نویسندگان ایران را از زندان آزاد کنند.»
شبکه جهانی انجمن قلم در ادامه این بیانیه با همه نویسندگان ایرانی اعلام همبستگی کرده و یادآور شده است که نویسندگان دربند بعد از بازداشتهای خودسرانه توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از دسترسی به وکیل و ملاقات با اعضای خانواده خود محروم بودهاند.
کیوان مهتدی نویسنده، مترجم، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران که از اردیبهشت سال جاری در بازداشت به سر میبرد، هم اکنون در حال گذراندن دوره شش سال زندان خود است. علی اسداللهی، شاعر و عضو هیأت دبیران کانون نویسندگان ایران در آبان بازداشت شد و پس از تحمل ۳۱ روز انفرادی به زندان فشافویه (تهران بزرگ) منتقل شد. او در آنجا بدون هیچ اتهامی در بازداشت به سر میبرد.