بانگ‌نوا – نگین فرهود: می‌شنوی: بابا؟

نگین فرهود، پوستر: ساعد

«معارضه» سومین مجموعه شعر نگین فرهود است که نشر افراز در بهار ۱۴۰۱ روانه بازار کتاب کرده است. این مجموعه در دو بخش تنظیم شده است، بخش اول شامل ۱۷ شعر بلند است و بخش دوم را ۲۱ عریضه اغلب منثور تشکیل می‌دهد. مرگ‌اندیشی، جنون شاعرانه و بازخوانی متون کهن به شیوه نگین فرهود از ویژگی‌های این مجموعه شعر هستند. شعری از این مجموعه با صدا و اجرای شاعر در بانگ- نوا:

نگین فرهود در معرفی خودش می‌گوید:

من، نگین فرهود، متولد ۱۳۶۰، خوزستان، سرزمینی که هنوز خاطرات رنجور جنگ را در خود دارد و حافظه‌ی مردمانش از صداهای ترسیده‌ی آن ایام فراموشی نمی‌گیرد.

تحصیلات دانشگاهی‌ام را همان‌جا تا مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی ادامه دادم و هم‌اینک دانش‌پژوه زبان و ادبیات فارسی دوره‌ی دکتری هستم. از سال ۷۶ به شکل جدی فعالیت ادبی خود را با شعر کلاسیک (غزل) آغاز کردم که در مجلات و روزنامه‌های ادبی و فرهنگی آن سال‌ها به چاپ رسیده‌اند. سال ۱۳۹۱، هم‌زمان با مهاجرت به تهران، دقیق‌تر و نزدیک‌تر به شعر آزاد شدم و سال ۱۳۹۷ اولین مجموعه‌ی شعرم با نام از رنج اشیا از سوی نشر حکمت کلمه به چاپ رسید. توجه به شعر حجم و شعر دیگر از علاقمندی‌های من شد، هرچند قائل به این دسته‌بندی‌ها نیستم و هر خلق خوبی می‌تواند برایم لذت‌بخش باشد. هم‌زمان با مطالعه‌ی مستمر در حوزه‌ی شعر و ادبیات، مجله‌ی الکترونیکی بیداد موریانه‌ها را منتشر کردم که در آن صرفاً به شعر شاعران زن پرداخته‌ام. بیداد موریانه‌ها در حقیقت نام کانال تلگرامی‌ است که در آن چند سالی‌ست به معرفی آثار ارزشمند زنان شاعر وطنم مشغول‌ام. مدت کوتاهی نیز به عنوان خبرنگار ادبی با هفته‌نامه‌ی کرگدن همکاری داشته‌ام که مصاحبه و گفت‌وگو با مرتضی کاخی، عبدالعلی دستغیب، جواد مجابی و تنی چند از دیگر بزرگان ادبیات از کارهای آن دوران‌ است. خطبه‌ی خاک دومین مجموعه‌ی شعر من است که اردیبهشت ۱۳۹۹ توسط نشر حکمت کلمه به چاپ رسید و دربرگیرنده‌ی ۲۵ شعر است.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی